STOJKOVIĆ NAKON PLASMANA U PLEJ-OF: Nepotrebno sam napravio grešku, ali drago mi je da nisam poklekao!
Vladimir Stojković, Foto: Starsport©

izjava

STOJKOVIĆ NAKON PLASMANA U PLEJ-OF: Nepotrebno sam napravio grešku, ali drago mi je da nisam poklekao!

Letelo je svašta ka tebi sa tribina, počev od flaša...

Objavljeno: 12:23h
Aleksa Radosavljević

Golman Partizana, Vladimir Stojković, osvrnuo se na meč sa Malatijom u kojem je najpre poklonio gol rivalu, a zatim sjajnom intervencijom u finišu spasao svoj tim ispadanja.

Sedmi minut, počelo je velikom greškom?

- Bila je to nepotrebna moja intervencija. Tražio sam da uđem ekstremno u tu intervenciju kako bih digao samopouzdanje i da bi me držalo celu utakmicu. Tražio sam je na silu, nisam trebao i moja je greška. Svaka greška i svaki neuspeh je preduslov za uspeh, time sam se vodio do kraja utakmice i drago mi je da nisam poklekao, da me nije uzdrmalo, kao i da se sve završilo povoljno po Partizan.

Tebe kao najiskusnijeg rani gol nije mnogo uzdrmao, ali celu ekipu jeste.

- Mi nemamo pravu predstavu o jačini ekipe, nekada okolnosti tako nalažu da treba se pređe sa obale na obalu. Da li je prešli preko zlatnog mosta ili mosta od pruća, bitno je proći. Okolnosti nekada tako nalažu. Danas smo ispunili ono što se tražilo od nas, da prođemo. Znali smo da je Malatija jedan od najtežih protivnika koje smo mogli da dobijemo i u plej-ofu. Sa Turcima tradicionalno nemamo sreće u Evropi kada se igra na ispadanje. Preterano dobro smo igrali u Beogradu, što je podiglo sumnju u njihov kvalitet. Rekao sam i u Beogradu, nismo im dozvolili da pokažu šta znaju jer smo bili ekstremno dobri i automatski se stvorila slika da treba i ovde da dobijemo. Videli ste i kakva je atmosfera, stadion... Najbitnije je da smo se prevezli od tačke A do tačke B.

Letelo je svašta ka tebi sa tribina, počev od flaša...

- Navijači u Turskoj su ekstremisti, kao i naši. Bilo je za očekivati, ali se nije ništa spektakularno desilo, osim upaljača i flaša. Bilo je i sitnih novčića koji su me pogodili u glavu. Srećom, bilo je u glavu. U 79. minutu sjajna intervencija. - Posle toga je usledio dugačak period do kraja, znali smo da će se još svašta desiti. Bio sam skoncentrisan do kraja, ali je najvažnije što su naši navijači proslavili ulazak u plej-of.

U prvoj utakmici se stekao pogrešan utisak i o Partizanu i o Malatiji.

- Ne možemo da kažemo da se stvorila lažna slika o Partizanu, nego o Malatiji, jer su došli bez poštovanja i respekta. Kod svakog dubinskog pasa je bilo prostora i nadigrali smo ih u svakom segmentu tada. Znao sam da posle tih neiskorišćenih šansi, što i nije bilo realno da se sve realizuje, stigla je nagrada u poslednjem minutu. Pobedili smo 3:1, što je bilo prihvatljivo jer je ostao žal što nije bilo više. Slutilo se da će biti teško jer je 2:0 aktivan rezultat koji je Turcima odgovarao. Ali najbitnije je da smo prošli, a čak i ko se razume u fudbal mogao je da vidi da smo i ovde imali šanse. Bio je Sadik u prilici u prvom poluvremenu, pre toga isto je bila dobra šansa.

Da li si više bio za Aris ili za Molde?

- Videli ste, Molde je u prvoj dobio sa 3:0, a večeras su mogli da ispadnu. Evropa je drugi 'level', nema sigurne pobede i prolaza. Sve je moguće, zamalo da prođe Aris. Po meni je najbitniji momenat iz tog duela da je Aris dao tri gola i da se ušlo u produžetke. Za očekivati je da će, ko god da nam je došao, biti umorni zbog toga.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.