ZVEZDA IZBACILA KOPENHAGEN POSLE DRAME NA PENALIMA: Milan Borjan apsolutni heroj obezbedio evropsku jesen!
Foto: EPA/Anders Kjaerbye

Kvalifikacije za Ligu šampiona

ZVEZDA IZBACILA KOPENHAGEN POSLE DRAME NA PENALIMA: Milan Borjan apsolutni heroj obezbedio evropsku jesen!

Sva dešavanja na ovom meču ste pratili u lajv blogu na Espresu

Objavljeno: 15:31h

Crvena zvezda je u plej-ofu Lige šampiona posle drame na penalima u Kopenhagenu.

Šampion Srbije je izdržao junački 120 minuta i uspeo da izbori rezultat kao i u Beogradu - 1:1, pa su morali da odlučuju jedanaesterci, a tamo je posle 11 serija bilo 7:6 za crveno-bele.

Apsolutni heroj je bio Milan Borjan koji je odbranio odlučujući penal Vindu.

Kakva dramatična noć u prestonici Danske, ali ovo je bilo veče crveno-belih lavova koji su se junački borili kroz 90 minuta i još dva produžetka, pa onda i na penalima i uspeli da obezbede minimum igranje u grupnoj fazi Lige Evrope.

Na neki način je i ovo bilo zadovoljenje kosmičke pravde pošto su žestoko bili oštećeni već u prvom minutu utakmice kada je sudija Mažejka propustio da dosudi čist penal nad Mirkom Ivanićem.

Međutim, ubrzo je Boaći postigao vodeći gol na centaršut Marka Marina.

Nakon toga su domaćini preuzeli kontrolu igre, držali su loptu napadali ne toliko uspešno sve do finiša prvog poluvremena kada je Ndoje nadskočio Rodića i izjednačio.

U drugom poluvremenu je loše počelo jer je već u 54. minutu Zvezda ostala sa igračem manje posle drugog žutog kartona za Nemanju Milunovića i sa desetoricom igrala u polju sve do početka drugog produžetka kada su snage poravnate pošto je na drugoj strani isključen Pepe Biel.

1 / 7 Foto: EPA/Anders Kjaerbye

Ipak, junački su izdržali sve igrači Zvezde, branili su se fenomenalno, Milan Borjan je spustio roletnu tokom dodatnih 30 minuta i odveo svoj tim na penal rulet.

A tamo, nova drama kakva se ne viđa. Odavno nije viđeno da toliko igrača loše izvodi penale, međutim, sreća i koncentracija su bili na strani crveno-belih.

Pogađali su Pankov dva puta, Borjan, Degenek, Ivanić, Gobeljić i Žander, a promašili Marin, Jovančić, Jevtović i Simić.

Kod Kopenhagena su bili sigurni izvođači Vind, Sotiriu, Zeka, Nelson, Papajanopulos i Gritebust, dok su promašili Fišer, Benson, Ndoje, Bartolec i na kraju kada je krenulo sve iz početka Borjan je odbranio udarac Vindu.

Zvezda je prošla dalje i Zvezda će igrati protiv Jang Bojsa za mesto u grupnoj fazi Lige šampiona.

KOPENHAGEN - CRVENA ZVEZDA 1:1 (6:7) (Ndoje 44 - Boaći 17)

Kopenhagen: Gritebust, Varela (od 81. Bartolec), Papajanopulos, Nelson, Bengtson, Holse (od 74. Biel), Zeka, Stage (od 60. Falk), Fišer, Vind, Ndoje.

Crvena zvezda: Borjan, Gobeljić, Milunović, Degenek, Rodić (od 46. Žander), Kanjas (od 58. Pankov), Jovančić, Vukanović (91. Jevtović), Marin, Ivanić, Boaći (od 81. Simić).

Sva dešavanja na ovom meču ste pratili u lajv blogu na Espresu.

6:7 - BRANI BORJAN! Zvezda je pobedila 7:6 na penale i prošla u plej-of Lige šampiona.

6:7 - Krenulo je opet iz početka, a Pankov je još jednom siguran izvođač.

6:6 - Pogađa i njegov kolega Gritebust.

5:6 - Milan Borjan je sada izveo penal i to učinio uspešno.

5:5 - Papajanopulos po sredini gola, Borjan nije uspeo da zakači loptu.

4:5 - I Gobeljić je siguran, golman u jednu, a lopta u drugu stranu.

4:4 - Nelson rutinski pogađa.

3:4 - Siguran Miloš Degenek.

3:3 - I Bartolec kao i Simić šalje loptu preko gola!

3:3 - I Veljko Simić šalje loptu preko gola. Da li je moguće da igrači Zvezde ovako loše šutiraju penale?!

3:3 - Borjan je odbranio udarac Ndojeu. Drama se nastavlja.

3:3 - Jovančić diže loptu preko gola kao i Jevtović. Danci imaju šansu za pobedu.

3:3 - Pogađa Zeka.

2:3 - Pogađa Pankov.

2:2 - Milan Borjan brani udarac Bensonu.

2:2 - Žander pogađa.

2:1 - Sotiriu siguran.

1:1 - Očajan šut Jevtovića, lopta odlazi preko gola.

1:1 - Fišer šalje loptu preko gola.

1:1 - Ivanić pogađa.

1:0 - Vind pogađa.

0:0 - Marko Marin je promašio prvi penal, pogodio je prečku.

120+1. minut - Kraj drugog produžetka! Ni jedna ekipa nije postigla gol ni posle dodatnih pola sata. Tako da će penali odlučivati koja ekipa ide u plej-of za Ligu šampiona.

120. minut - Uh kako je sada bilo opasno. Sotiriju koji je koji sekund ranije ušao u igru, bio je najviši na petercu posle kornera, ali na sreću Zvezde šutirao je pravo u Milana Borjana.

117. minut - Udarac Zeke pored gola.

112. minut - Crveni karton za Pepa Biela, najskupljeg igrača u istoriji Kopenhagena! Povlačio je Žandera u kontri nekoliko metara, apsolutno zasluženo mu je Mažejka pokazao drugi žuti karton i poslao ga u svlačionicu.

Sada obe ekipe imaju po 10 igrača.

110. minut - Udarav Vinda, ali opet brani Milan Borjan.

105. minut - Kraj prvog produžetka. Crveno-beli se uglavnom brane, igrači danskog šampiona opsedaju gol Borjana, ali bez konkretnog učinka.

100. minut - Opasno je sada bilo u kaznenom prostoru crveno-belih. Navalili su igrači Kopenhagena, lopta nikako nije mogla biti izbačena i onda panterska odbrana Milana Borjana.

97. minut - Kakva sada reakcija Veljka Simića koji je u poslednjem trenutku izblokirao Pepea Biela, koji je bio u zicer poziciji za pogodak.

Žander Santana zaustavlja Varelu
Žander Santana zaustavlja Varelufoto: EPA/Anders Kjaerbye

92. minut - Šutirao je sada Fišer prema golu Borjana, ali lopta prolazi daleko pored. To je bio 14 udarac Danaca ka golu Zvezde, ali retko su te lopte išle u okvir gola.

91. minut - I prema novim pravilima da ekipa u produžecima ima pravo na još jednu dodatnu izmenu, Milojević je odlučio da umesto vidljivo umornog Vukanovića ubaci brzonogog Milana Jevtovića.

90+5. minut - Sudija Mažejka označava kraj 90. minuta, ali ne i kraj utakmice. Sada slede produžeci, dva puta po 15 minuta, a ako i posle toga ne bude pobednika, onda će odlučivati penali.

1 / 2 Foto: Espreso

90+2. minut - Pokušaj Jovančića, ali se predugo nameštao i potom loše šutirao, iako je bio na samoj ivici šesnaesterca.

90. minut - Izgleda da smo sve bliži produžecima na "Telia parkenu".

81. minut - Vladan Milojević je izvršio i poslednju izmenu, umesto jedinog napadača Boaćija, na terenu je krilni fudbaler Veljko Simić, što znači da će doći do promena u taktici, pa je sada najistureniji Marko Marin.

77. minut - Očekivano veći posed lopte je na strani Kopenhagena koji ima igrača više, ali nisu do sada uspeli da stvore nijednu šansu, niti da upute šut u okvir gola.

68. minut - Pokušava Zvezda iz kontri, pre svega preko najboljeg igrača Marina, ali sada nedostaje neki njegov završni pas do saigrača.

58. minut - Morao je da reaguje prinudno Milojević i ubaci drugog štopera, a to je Radovan Pankov. Iz igre je izašao Kanjas.

54. minut - CRVENI KARTON ZA MILUNOVIĆA! Kakav sada peh za crveno-bele! Nespretno je u skoku iskusni štoper udario laktom u lice Ndojea, a prema novim pravilima sudije to ne praštaju i Mažejka mu je odmah pokazao drugi žuti karton i poslao ga na tuširanje.

53. minut - Poništen gol Alekse Vukanovića! Opravdano, pošto je za nekoliko centimetara napadač Zvezde bio u ofsajdu prilikom dodavanja Marina.

46. minut - Počinje drugo poluvreme. Vladan Milojević je izvršio jednu izmenu i u svlačionici ostavio Milana Rodića, koji očigledno nije bio spreman za ovu utakmicu posle povrede u prvom meču, pa je umesto njega na levom beku Žander Santana.

1 / 7 Foto: EPA/Anders Kjaerbye

45. minut - Kraj prvog poluvremena, rezultat je 1:1.

44. minut - GOOOL! Kakva sada loša reakcija defanzivaca Zvezde i Dame Ndoje postiže gol za izjednačenje! U najgorem mogućem trenutku su primili crveno-beli gol. Centrirao je Bengtson, a Ndoj je nadskočio Rodića na drugoj stativi.

38. minut - Loša vest za Zvezdu, Dušan Jovančić neće moći da igra na narednoj evropskoj utakmici! On je dobio žuti karton zbog faula na sredini terena kojim je sprečio kontru Danaca, a kako mu je to treći u ovim kvalifikacijama, onda nema pravo nastupa na sledećem meču.

27. minut - Opasan start N'Dojea na Degeneku - lakat napadača Danaca završio je na licu Zvezdinog defanzivca. Mažejka je dosledan - pokazao je žuti karton napadaču Kopenhagena.

Dame Ndoje pravi faul nad Degenekom
Dame Ndoje pravi faul nad Degenekomfoto: EPA/Anders Kjaerbye

17. minut - GOOOL! Crvena zvezda je stigla do vođstva u Kopenhagenu. Osporavani Boaći je obećao gol i obećanje je ispunio. Marko Marin je poslao loptu koja ima oči, a Ričmond je pobegao odbrani i sa nekoliko metara nogom poslao loptu u mrežu!

10. minut - Dobar napad Crvene zvezde, Boaći je ostavio loptu Jovančiću, ali je njegov šut sa nekih 14 metara izblokiran.

1. minut - Odmah sporna situacija u kaznenom prostoru Kopenhagena. Kapiten Zeka, kome je inače u prvom meču oprošten crveni karton, sada je nagazio po nozi Mirka Ivanića i opet se sudija nije oglasio.

Ponovo će crveno-beli imati štošta da kažu na račun deljenja pravde, ovog puta protiv sudije Gediminasa Mažejke.

20.00 - Počela je utakmica, a navijači Kopenhagena su je otvorili koreografijom i bakljadom.

1 / 2 Foto: Espreso

19.52 - Stadion "Telia Parken" je ispunjen do poslednjeg mesta.

1 / 3 Foto: Espreso

19.42 - Navijači Kopenhagena podgrevaju atmosferu.

19.40 - Igrači Zvezde na zagrevanju.

19.22 - Igrači Crvene zvezde su izašli na zagrevanje, a pristižu i prve Delije koje kače obeležja.

1 / 5 Foto: Espreso

19.15 - Ovako su dočekali Danci igrače Zvezde po izlasku na zagrevanje.

19.05 - Navijači Kopenhagena su već na svojim mestima.

18.45 - Ogroman broj Delija, i iz Srbije, ali i okolnih zemalja je tokom dana stigao u Dansku prestonicu, gde su čitav dan na jednom trgu se zagrevali za utakmicu uz alkohol i navijačke pesme, a sve to pod budnim okom danske policije, što možete pročitati u vestima ispod.

1 / 8 Foto: Espreso

18.35 - Već su poznati sastavi dve ekipe za utakmicu koja počinje u 20 časova. Vladan Milojević je izveo skoro isti sastav kao i pre sedam dana u Beogradu, samo što je u samom špicu napada umesto Pavkova Ričmond Boaći.

Kopenhagen: Gritebust – Varela, Papajanopulos, Nelson, Bengtson – Holse, Zeka, Stage, Fišer – Vind, Ndoje.

Crvena zvezda: Borjan - Gobeljić, Milunović, Degenek, Rodić - Kanjas, Jovančić - Vukanović, Marin, Ivanić - Boaći.

1 / 2 Foto: Espreso

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.