TRANSFERI U PREMIJER LIGI - REZIME: Totenhem najbolje pazario, Arsenal i Junajted oborili rekorde, Liverpul ćutao!
Rezime prelaznog roka, Foto: EPA, AP

gotovo

TRANSFERI U PREMIJER LIGI - REZIME: Totenhem najbolje pazario, Arsenal i Junajted oborili rekorde, Liverpul ćutao!

Rezime prelaznog roka

Objavljeno: 20:26h

Engleski klubovi drugu godinu zaredom počinju i završavaju prelazni rok ranije od ostalih.

Danas u 18 časova po srednjevropskom vemenu je stavljena tačka na transfere na Ostrvu, a poslednji dan prelazog roka nije doneo nijednu bombu!

Ipak, daleko od toga da nije bilo zanimljivo. Dan je obeležio transfer Romelua Lukaku iz Mančester Junateda u Inter, a sjajan posao obavio je Totenhem.

Sparsi su poslednjeg dana ozvaničili potpise supertalnetovanog Rajana Sesenjona i Žovalija Lo Selsa, koji je u Totenhem stigao iz Betisa. Transfer koji je takođe izazvao dosta pažnje poslednjeg dana je povratak Endija Kerola u redove Njukasla.

Dobar posao ovog leta uradio je i Arsenal. Tobdžije su u svoje redove doveli nekoliko zanimljivih fubalera. Prvo je u istorijskom transferu na Emirate stigao Nikolas Pepe, a ubrzo je u Arsenal stigao i Dani Sebaljos, na jednogodišnju pozajmicu, a Emerijev tim je od danas jači za Davida Luiza i dojučerašnjeg beka Seltika Kijerana Tirnija.

Iz Arsenala su otišli Loran Kosjelni, koji se vratio u Bordo i Aleks Ivobi. Brzonogi Nijgerijac je prešao u redove Evertona.

Mančester Siti je u poslednjim trenucima prelaznog roka na jednogodišnju pozajmicu iz Derbi Kauntija doveo 33-godišnjeg golmana Skota Karsona, a Građani su od ove sezone jači za bivšeg igrača Atletiko Madrida Rodirja i Žoao Kansela.

Jirgen Klop i Liverpul nisi bili mnogo aktivni na transfer pijaci, pošto nisu dovili nijedno veliko ime u svoje redove.

Crvene je posle šest godina napustio golman Simon Minolje, koji je prešao u Briž, a vicešampion Engleske je umesto njega angažovao Španca i dugogodišnjeg čuvara mreže Vest Hema Adrijana. Klop brine o budućnosti kluba, pa je doveo dva supertalentovana klinca. Reč je o najmlađem debitantu Premijer lige Harviju Eliotu i mladom štoperu holanske reprezentacije i doskorašnjem igraču Cvolea, Sep van den Bergu.

Mančester Junajted je oborio svetski rekord, pošto je izdvoijo istorijskih 87 miliona evra za Harija Megvajera. Na Old Traford je stigao i Van Bisaka iz Kristal Palasa, a Andre Erera i Antonio Valensija su se rastali sa Crvenim đavolima.

5️⃣❤️ #MUFC

A post shared by Harry Maguire (@harrymaguire93) on

Čelsi zbog zabrane nije mogao da dovodi nikoga, pa će novi trener Plavaca Frenk Lampard morati da se snalazi sa onim što ima u 'rosteru'. Najveći udarac za tim Romana Abramoviča je svakako odlazak Edena Azara, koji je pojačao Real Madrid.

Od bitnijih transfera treba istaći da je Votrford oborio klupski rekord dovođenjem Ismaile Sara iz Lila za 30 miliona funti, a Everton je angažovao italijanskog napadača Mojzea Kena.

Premijer liga počinje sutra, utakmicom Liverpul - Norič, koja je na programu od 21h.

BONUS VIDEO:

(Esperso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.