PARTIZANOV 'ŠPIJUN': Marko Jevtović zna šta je Turcima slaba tačka! Crno-beli to moraju da iskoriste!
Marko Jevtović, Foto: Dado Đilas

analiza

PARTIZANOV 'ŠPIJUN': Marko Jevtović zna šta je Turcima slaba tačka! Crno-beli to moraju da iskoriste!

Prva utakmica 3. kola kvalifikacija za Ligu Evrope između Partizana i Malatije igra se od 21 čas na stadionu u Humskoj

Objavljeno: 16:14h

Bivši fudbaler Partizana, a sada član turskog kluba Konjaspor, Marko Jevtović, govorio je o šansama crno-belih u dvomeču sa Malatijom, u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Jevtovićev prvi utisak o protivniku sa kojim se susretao u prvenstvu Turske je taj da je Malatija napravila brojne promene u odnosu na prošlu sezonu.

– Dosta toga se promenilo u odnosu na prošlu godinu. Dva glavna igrača su otišla, a tu mislim na Adema Bujuka i Danijela Aleksića koji je definitivno bio najbolji igrač. I pored toga, možda i najvažnija promena izvršena je na trenerskoj poziciji. Doveli su trenera koji želi dosta drugačiji stil igre u odnosu na njegovog prethodnika koji je igrao defanzivnije i čekao šansu iz kontre. Dosta igrača je i došlo, pogotovo onih koji mogu da reše utakmicu jednim potezom, a tu mislim na Jahovića, Fofanu, Torea, Giljerme je produžio pozajmicu, a tu je i Donald koji je dugo bio u Zvezdi i naša javnost ga dobro poznaje - rekao je Jevtović za RTS.

Marko Jevtović
Marko Jevtović foto: Starsport©

Nekadašnji vezista crno-belih otkrio je glavne prednosti i mane turskog tima.

– Pored pomenutih individualaca, timski su veoma dobri u prekidima, gde apsolutno dominira desni štoper Mina, između ostalog i strelac gola protiv Olimpije u prošlom kolu kvalifikacija. Veoma je opasan i treba obratiti posebnu pažnju. Sve u svemu radi se o ekipi sa dosta dobrih pojedinaca na raznim pozicijama. Mana ovog tima je svakako to što na momente dolazi do gubitka discipline u igri i to je trenutak gde Partizan može i mora da iskoristi šansu. Zbog obaveza nisam stigao da ispratim svaki meč, ali video sam Partizan koji zna šta želi u svakom trenutku, Partizan koji ima lepu energiju, koju zna da iskoristi.

Vruć teren u Turskoj čeka Partizan u revanšu, pa je bitno da pobedi Malatiju večeras od 21.00 u Humskoj. Kvota na keca je 1,95, a kvota da će crno-beli slaviti bez primljenog gola (Sigurna pobeda) je 3,15. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Partizan - Malatija.

Fudbaleri Malatije
Fudbaleri Malatije foto: Starsport©

Jevtović je dodao da mu se u ovogodišnjem Partizanu najviše sviđaju mladi igrači koji su dobili priliku.

– Kvalitet nikada nije bio sporan, ali ono što mi se ponajviše sviđa su ovi mladi momci koji su budućnost srpskog fudbala. Dvojica Pavlovića, mali Stevanović. Pravo blago!

Prva utakmica 3. kola kvalifikacija za Ligu Evrope između Partizana i Malatije igra se od 21 čas na stadionu u Humskoj ulici.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.