MEČ GODINE ZA CRVENU ZVEZDU: Evo koliko će novca crveno-beli zaraditi ako izbace Kopenhagen!
Zvezdan Terzić, Foto: Starsport©

biće love za srpskog šampiona

MEČ GODINE ZA CRVENU ZVEZDU: Evo koliko će novca crveno-beli zaraditi ako izbace Kopenhagen!

Veliki novac je u igri

Objavljeno:

Fudbaleri Crvene zvezde protiv Kopenhagena u utorak uveče (20.45) igraju prvi od dva meča trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona

Ukoliko crveno-beli eliminišu klub iz Danske doći će nadomak novog velikog uspeha, Lige šampiona, ali će i popuniti klupsku kasu.

Trijumf nad Kopenhagenom Zvezdi bi doneo siguran plasman u grupnu fazu Lige Evrope, bez obzira na ishod duela sa ekipom Jang Bojs. Plej-of Lige šampiona vredi pet miliona evra, dok mesto u Ligi Evrope vredi dodatnih 2,92 miliona evra.

Ako crveno-beli ne uspeju da eliminišu Kopenhagen, onda će se na račun kluba sa "Marakane" sliti 2,92 miliona evra za plasman u plej-of Lige Evrope, kao i 1,14 miliona evra koliko su zaradili od početka kvalifikacija za Ligu šampiona. Znači, kao učesnik Lige Evrope zaradiće tek nešto više od četiri miliona evra.

Ako ponovi uspeh od prošle sezone i plasira u grupnu fazu Lige šampiona crveno-beli će dobiti zagarantovanih 15,25 miliona evra. Rezultati u grupnoj fazi donose dodatni novac, pobeda 2,700.000 evra, a remi 900.000, takođe tu je i novac od prodaje ulaznica, marketinških prava...

Na papiru, Zvezda je prethodne sezone, pored 15,25 miliona evra, zaradila i 3,6 miliona evra od pobede nad Liverpulom (2,7 miliona evra) i remija sa Napolijem (900 hiljada evra), zatim 2,216 miliona evra na osnovu koeficijenta i oko četiri miliona evra od prodaje ulaznica. Ukupno - 25 miliona evra.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.