ŽIGIĆ IH UNIŠTIO PRE 15 GODINA: Ali zato je Jang bojs izbacio Dinamo Zagreb i pobedio Juventus prošle sezone!
Jang Bojs je potencijalni rival zvezde u plej-ofu za Ligu šampiona, Foto: AP

Sulejmani im je najbolji igrač

ŽIGIĆ IH UNIŠTIO PRE 15 GODINA: Ali zato je Jang bojs izbacio Dinamo Zagreb i pobedio Juventus prošle sezone!

Poslednja prepreka crveno-belima na putu ka grupnoj fazi Lige šampiona nije nimalo naivan tim i nikako se ne sme potceniti

Objavljeno: 15:41h

Crvena zvezda će, u slučaju da prođe Kopenhagen u 3. kolu kvalifikacije, igrati protiv Jang Bojsa u borbi za mesto u grupnoj fazi Lige šampiona.

Tako je odlučeno voljom žreba u Nionu.

Švajcarski šamoion nije nepoznanica za ovdašnje ljubitelje fudbala, jer je pre dve godine igrao protiv Partizana u grupnoj fazi Lige Evrope. Tada su crno-beli odigrali 1:1 u Bernu i pobedili u Humskoj 2:1 golovima Tavambe i Ožegovića, te se tako plasirali u šesnaestinu finala.

Ipak, nije to baš isti tim Švajcaraca sada i od pre dve godine, o čemu svedoči da su prošle sezone i oni, kao i Zvezda, bili učesnici grupne faze Lige šampiona pošto su u plej-ofu izbacili Dinamo iz Zagreba.

U grupi su bili sa Mančester junajtedom, Juventusom i Valensijom i osvojili 4 boda, te završili takmičenje tada, kao i crveno-beli.

Ali koliko su opasni najbolje je na svojoj koži osetio Juventus koga su pobedili 2:1 u poslednjem kolu, a strelac oba pogotka je bio nekadašnji napadač PSŽ-a Gijom Oro. koji je i sada član ekipe.

Što se tiče sastava, jesu ostali bez možda dva ponajbolja igrača Kevina Mbabua koji je otišao u Volfzburg za 9,2 miliona evra i Đibrila Soua koji je prešao u Ajntraht iz Frankfurta za 9 miliona.

Ipak, dobro su i pazarili tokom dosadašnjeg toka prelaznog roka, pa su tako stigli Kristofer Pereira za 2.000.000 iz Liona, Špilman iz Tuna za 2.000.000 evra, Siero iz Frajburga za 1.500.000, Ceziger za 750.000 iz Grashopersa, Saidi Janko na pozajmicu iz Porta, vratili su bivšeg švajcarskog reprezentativca i iskusnog bundesligaškog igrača Fabijena Lustenbergera iz Herte.

Ono što je najvažnije jeste da je pravi predvodnik ekipe Miralem Sulejmani, koji je trenutno lakše povređen. Povremeni reprezentativac Srbije je ponajbolji igrač ekipe i lider, iako je kapitensku traku odmah po povratku dobio Lustenberger.

Prema specijalizovanom sajtu "Transfermarkt" Švajcarci imaju vrednost tima od skoro 65 miliona evra, a najskuplji igrači su im Mišel Ebišer, Miralem Sulejmani i Žan-Pjer Nsame čija je cena na tržištu procenjena na 4,5 miliona evra.

Trener ekipe je Žerardo Seoane.

Sastav Jang Bojsa trenutno
Sastav Jang Bojsa trenutnofoto: Printscreen/transfermarkt.com

Mnogi navijači Zvezde se sigurno sećaju duela sa Jang Bojsom u leto 2004. godine, takođe u kvalifikacijama za Ligu šampiona, ali tada je to bilo drugo kolo.

Tada je srpski klub bio daleko bolji tim, pa je trijumfovao u revanšu sa 3:0 u Beogradu golovima Bojana Miladinovića, Milana Dudića i Nikole Žigića.

U prvom meču u Bazelu je bilo vrlo gusto jer je legendarni Stefan Šapuiza već u 6. minutu doneo vođstvo domaćinu koje je duplirao Eugster, dok je Dragan Stančić dobio crveni karton.

Ipak, Nikola Žigić se pojavio kao spasilac i sa dva pogotka doneo izjednačenje i miran ulazak u revanš u Beogradu.

Kasnije je Zvezda doživela debakle, prvo od PSV-a u revanšu 3. kola kvalifikacija za Ligu šampiona kada je izgubila 5:0, a potom i u Kupu UEFA od Zenita kada je poražena u gostima 4:0 i na svom terenu 2:2.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.