STARA DAMA NE DA SVOG CRNO-BELOG GOSPODINA: Juventus sprečio gašenje najstarijeg kluba na svetu!
Nots Kaunti je najstariji klub na svetu, Foto: Profimedia

SJAJNA PRIČA

STARA DAMA NE DA SVOG CRNO-BELOG GOSPODINA: Juventus sprečio gašenje najstarijeg kluba na svetu!

Braća vlasnici Aleksander i Kristofer Ridz su potvrdila kupovinu i ambiciju da se već ove sezone Nots Kaunti vrati u profesionalni fudbal

Objavljeno:

Najstariji fudbalski klub na svetu je spašen.

Akcija Juventusa i njegovih sponzora je urodila plodom. Naime, Juve koji je nastao po uzoru na Nots Kaunti nije dozvolio da se "svrake" stare 157 godina, ugase. Oni su nastali četiri decenije prije Juventusa, kada je slavni klub osnivan, upravo je dobio boje po engleskom uzoru.

Na otvaranju novog stadiona, pre osam godina, upravo je rival bio Nots Kaunti, a Juventus ne zaboravlja uzore.

Ove sezone je Nots Kaunti prvi put ispao van profesionalnog ranga takmičenja, pretilo im je gašenje zbog dugova, odnosno poreza, zaplijenjena im je oprema.

Prvo je Anjeli preko Adidasa reagovao da im se obezbedi oprema, što je dovelo klub u sukob sa Pumom koja je bila snabdevač, ali spremni su i da plate penale, a trebalo bi da potpišu ugovor sa Adidasom.

Andrea Anjeli, funkcioner Juventusa
Andrea Anjeli, funkcioner Juventusa foto: Reuters

Juventus se angažovao zajedno sa odlazećim vlasnikom Alanom Hardijem, ponudili su garancije, pa je klub kupila danska kompanija Fudbal Radar.

Oni postoje deset godina, bave se analitičkom analizom u fudbalu, sedište je u Londonu, imaju predstavništva u Liverpulu i u Bugarskoj.

Braća vlasnici Aleksander i Kristofer Ridz su potvrdila kupovinu i ambiciju da se već ove sezone Nots Kaunti vrati u profesionalni fudbal, iako će u konferenciji startovati sa 12 bodova manje.

foto: AP

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.