PAO JE HELSINKI U GROTLU MARAKANE: Boaći i džoker Pavkov bacali Delije u trans! A moglo je i više komada da padne!
Crvena zvezda je pobedila Helsinki 2:0, Foto: Starsport©

kvalifikacije za ligu šampiona, 2. kolo

PAO JE HELSINKI U GROTLU MARAKANE: Boaći i džoker Pavkov bacali Delije u trans! A moglo je i više komada da padne!

Sva dešavanja sa meča ste pratili uz "lajv-blog"

Objavljeno: 23:16h

Crvena zvezda nosi veliku prednost u Finsku koju ne sme da ispusti! Helsinki je pobeđen na stadionu "Rajko Mitić" 2:0 u prvom meču 2. kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

E ovo već liči na ekipu koja je prošle godine igrala fenomenalno u kvalifikacijama za Ligu šampiona i na kraju stigla do grupne faze.

Crveno-beli su na svom terenu pružili daleko daleko bolju igru nego u prethodna dva meča protiv Suduve u prvom kolu, a Finci mogu da zahvale sreći, golmanu i nepreciznosti Zvezdinih igrača što se kući ne vraćaju sa više golova u svojoj mreži.

Odlično su odigrali izabranici Vladana Milojevića skoro svih 90. minuta, uostalom za to su i nagrađeni golom Milana Pavkova u samom finišu utakmice, pošto je prethodno sredinom prvog poluvremena Ričmond Boaći doneo vođstvo.

Od prvog momenta su znali igrači u crveno-belim dresovima šta žele i imali su i plan kako da dođu do toga. Napadali su, stvarali šanse, pretili iz svih pozicija i situacija tražeći način da što više golova postignu kako bi mirnije otišli na revanš.

1 / 23 Foto: Starsport©

Nažalost, samo dve lopte su završile u mreži golmana Helsinkija, iako je moglo bar dve više, ali i ovaj rezultat je odličan i ne sme se dopustiti da se izgubi ova prednost.

Revanš meč je za sedam dana u Helsinkiju.

CRVENA ZVEZDA - HELSINKI 2:0 (Boaći 26, Pavkov 90)

Gledalaca: 36.289. Sudija: Pavel Gil (Poljska).

Crvena zvezda: Borjan – Stojković, Milunović, Babić, Rodić – Jovičić - Ben (od 85. Vukanović), Jovančić, Marin, Ivanić (od 63. Jevtović) – Boaći (od 72. Pavkov).

Helsinki: Rudakov – Toivomaki, Rafinja, Obilor – Mensah (od 90+2 Vairinen), Dalstrom, Para Sinistera, Kairinen, Alho - Tarasov (od 81. Benisan), Riski.

Sva dešavanja sa meča ste pratili uz "lajv-blog".

90+3. minut - Kraj utakmice! Pobeda Crvene zvezde 2:0 nad Helsinkijem!

90. minut - GOOOL! Marakana je u transu! Milan Pavkov je ponovo bacio Delije u trans kao onomad protiv Liverpula! Džoker Vladana Milojevića je bio na pravom mestu da posle loše intervencije defanzivca Helsinkija zakuca loptu sa peterca u mrežu!

85. minut - Kakva sada šansa za Jevtovića! Iznenada je došao u poziciju da postigne gol, ali je sa nekih 8 metara šutirao pored gola.

77. minut - Popustili su napadi domaćina, pa je zato na teren ušao napadač Milan Pavkov, kako bi preko njega došli do još jednog željenog gola.

65. minut - Bilo je malo zatišje u prethodnom periodu. Crveno-beli su malo prepustili loptu rivalu, ali dobro zatvorili prilaze svom golu. Sprema se nova ofanziva Zvezde.

1 / 11 Foto: Starsport©

50. minut - Opasan napad Finaca, Milan Rodić je u poslednjem trenutku uklizao i izbio loptu ispred napadača Helsinkija koji bi imao otvoren put do gola Zvezde.

48. minut - Gde su stali u prvom poluvremenu, tu su crveno-beli nastavili u drugom. Novi udarac ka golu Helsinkija uputio je Rodić posle centaršuta sa desne strane, ali ga je odbranio golman Finaca.

45. minut - Odlična akcija sada Jovančića i Marina, ali je izblokiran šut kapitena Crvene zvezde.

1 / 9 Foto: Starsport©

43. minut - Nova opasnost pred golom Helsinkija. Odlični Ivanić je ubacio loptu na peterac, ali nažalost do nje nisu stigli Boaći i Ben.

41. minut - Udarac Marka Marina iz slobodnog udarca, ali je dobro reagovao golman finskog tima.

35. minut - Nema prevelikih uzbuđenja nakon vodećeg gola crveno-belih.

26. minut - GOOOL! Crvena zvezda vodi protiv Helsinkija! Ričmond Boaći! Iskupio se sada Ivanić za promašenu šansu, odlično je centrirao a na pravom mestu je bio Boaći!

24. minut - Kakva šansa za Ivanića! Marin ga je ostavio jedan na jedan sa golmanom gostiju u kontranapadu, ali je kao pobednik izašao čuvar mreže Helsinkija!

15. minut - Lopta je završila u mreži Crvene zvezde, ali je gol poništen zbog očiglednog ofsajda!

13. minut - Povreda Ričmonda Boaćija zbog koje je čitav stadion prestao da diše na trenutak. Udario ga je u koleno Obilor, posle čega je napadač Zvezde ostao na travi i tražio pomoć lekara. Ipak, će nastaviti meč.

Ričmond Boaći je dobio udarac u koleno
Ričmond Boaći je dobio udarac u kolenofoto: Espreso

7. minut - Ofanziva Crvene zvezde u uvodnim minutima. Opsedaju šesnaesterac gostiju.

20.45 - Na početku utakmice Delije su napravile koreografiju na severnoj tribini koja je poruka za sve navijače Zvezde da kupe sezonske karte.

Koreografija Delija na meču sa Helsinkijem
Koreografija Delija na meču sa Helsinkijemfoto: Espreso

20.30 - Aplauzi za Miloša Degeneka koji se ove nedelje vratio u Crvenu zvezdu.

20.10 - Ogromne su gužve oko stadiona "Rajko Mitić", veliki broj navijača stiže kako bi podržao Zvezdu protiv finskog šampiona.

1 / 5 Foto: Espreso

19.30 - Treneri su odredili i sastave ekipa za večerašnji meč. Vladan Milojević se ponovo odlučio da u startnu postavu ne ubaci nijednog novajliju, dok su na klupi od pojačanja Degenek, Pankov i Žander, a Tomane i Kanjas su van protokola.

Crvena zvezda: Borjan – Stojković, Milunović, Babić, Rodić – Jovičić - Ben, Jovančić, Marin, Ivanić – Boaći.

Helsinki: Rudakov – Toivomaki, Rafinja, Obilor – Mensah, Dalstrom, Para Sinistera, Kairinen, Alho - Tarasov, Riski.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.