SUPERLIGAŠI PONOVO TERAJU LOPTU: Sve o Linglong ligi što niste znali ili vas nije zanimalo - na jednom mestu!
Počinje nova sezona najkvalitetnije lige Srbije, Foto: Starsport©

najava

SUPERLIGAŠI PONOVO TERAJU LOPTU: Sve o Linglong ligi što niste znali ili vas nije zanimalo - na jednom mestu!

Ono što je drugačije, nema više podele bodova nakon 30. kola

Objavljeno: 11:31h

Pa i nismo mnogo odmarali od domaćeg fudbala...

Superligaši su bili u "hladovini" tačno dva meseca, a tri ekipe već su odigrale po dva zvanična meča u evropskim kupovima. Sada počinje i prvenstvo, koje će od ove sezone nositi prefiks Linglong, po nazivu novog sponzora iz Kine.

Osim naziva lige, u jednom delu se izmenio i sistem takmičenja. I dalje se igra dvokružno, prvih 30 kola, a onda se liga deli na Plef of i Plej aut, kada će se odigrati dodatnih sedam kola.

Ono što je drugačije, nema više podele bodova nakon 30. kola, što dovodi do pitanja zašto se onda igra dodatni deo prvenstva?

Nove su i tri ekipe koje su napredovale iz Prve lige Srbije, ali je samo jedna istinski novajlija. Javor se vratio u elitu posle godinu dana, Inđija, koja je u baražu izbacila Dinamo iz Vranja, bila je prvoligaš pre jedne decenije, a jedino TSC iz Bačke Topole debituje u ovom rangu. U ligi nema Bačke, Zemuna i Dinama.

foto: Filip Plavčić

"KOMŠIJE"

Ovo je 14. šampionat Srbije u fudbalu od njenog osamostaljenja.

Osam puta je pobednički pehar podizao Partizan, a pet puta je to učinila Crvena zvezda, koja je bila najbolja u prethodne dve sezone.

Kreće Zvezda u novu sezonu i u domaćem šampionatu, a na Marakanu večeras (20.00) dolazi povratnik u elitu Javor. Kvota da će domaćin slaviti bez primljenog gola (Sigurna pobeda) je 1,60. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Zvezda - Javor.

Na talasu tog uspeha njihove ambicije u novoj sezoni nisu ništa manje. Domaća titula se podrazumeva, ali navijače neće zadovoljiti ništa manje od plasmana u grupnu fazu, makar Lige Evrope.

Zvezda se ponovo dobro pojačala, stigla su tri nova stranca, Tomane, Kanjas i Žander, kao i Pankov iz Radničkog. Prodat je mladi Dejan Joveljić, Ajntrahtu za solidan novac, nešto je zarađeno i od Terzića, a dojučerašnji kapiten Savić i Čaušić, otišli su sa čistim papirima, bez obeštećenja.

Hose Alberto Kanjas je novo pojačanje Zvezde
Hose Alberto Kanjas je novo pojačanje Zvezde foto: FK Crvena zvezda

Partizan se nada da može da ugrozi velikog rivala, ali još jedan mlak prelazni rok ne ostavlja mnogo nade. Savo Milošević je uspeo da prodrma ekipu, osvoji Kup, trijumfom nad Zvezdom na “Rajku Mitiću”, ali...

Milošević se odrekao nekoliko bitnih prvotimaca iz prošle sezone. Umar Sadik bi trebalo da zameni Rikarda, ukoliko ovaj na kraju ode, Brežančić je četvrti levi bek u pogonu, a dvojica Crnogoraca su tu da, za sada, pojačaju konkurenciju.

foto: Starsport©

Dinga i Gigić su ulog za budućnost, ako bude strpljenja za njih, kao što ga nije bilo za mnoge druge. U Partizanu se još uvek nadaju da Juventus nije zaboravio na Strahinju Pavlovića i da nije zagubio obećanih 6 miliona evra, spremljenih za njegovo angažovanje, kao i da Arapi istinski žele da vide Rikarda na njihovim terenima uz nadoknadu od bar 4 miliona.

Prvu zvaničnu utakmicu u sezoni Partizan igra danas (18.00) u Inđiji, na terenu povratnika u Superligu. Kvota na crno-bele je 1,25, a kvota da neće slaviti, odnosno na duplu šansu 1X je 3,50. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Inđija - Partizan.

Za sada zarađeno je 1,5 miliona od transfera Markovića u Olimpijakos.

EVROPA & OPSTANAK

Prošlogodišnji vicešampion Radnički iz Niša, pokazao je na startu takmičenja u Evrope da od njih ne može mnogo da se očekuje. Tim je potpuno promenjen, a otišao je i trener Lalatović, pa mi Nišlije ne vidimo među timovima koji će se boriti za Evropu.

Čukarički bi trebalo da hoće, mada ima ekstremno mlad sastav, uz nekolicinu iskusnijih. Bili su solidni protiv Jermena, a videćemo šta će uraditi sa mnogo jačim norveškim Moldeom. “Brđani” su lepo zaradili od Mudrinskog, a tek se očekuje priliv od najavljene prodaje Bogosavca i reprezentativca Gane Semjuela Ovusua, kada se ovaj vrati sa Afričkog kupa nacija.

Fudbaleri Čukaričkog
Fudbaleri Čukaričkog foto: FK Čukarički

Očekujemo povratak Vojvodine u vrh, ekipa izgleda mnogo ozbiljnije, stigao je Lalatović, a uz njega i nekolicina iskusnih fudbaler, Drinčić, Bojić, Vučić, Čović, te mladi Kokir, Đurišić itd.

U gornjem delu bi trebalo da budu i Lučanci, koje je ostavio najdugovečniji trener Neško Milovanović, ali i četvrorica važnih fudbalera, a možda i Napredak, koji je takođe promenio trenera, pa je umesto iskusnog Kosanovića, sada na klupi Predrag Rogan.

Svi ostali želeće da izbore plasman u Plej ofu, što automatski znači opstanak, a ako ne uspeju, onda će kroz Plej aut pokušati da ostvare to isto.

Proleter je imao odličnu debitantsku sezonu, koju će teško ponoviti, Subotičani i Rad teško da mogu lošije, Radnik i Voždovac su postali konstanta u našem fudbalu, a Mačva se trudi da to postane. Kako će se snaći TSC, ostaje da vidimo, finansije im nisu problem, a Javor je povratnik koji zna šta ga očekuje. Inđija je nepoznanica za sve.

1. KOLO Voždovac – TSC Bačka Topola 1:2 (0:0) (Stojčev 70 - Tomanović 55, Silađi 75)

Subota:

18.00 Spartak – Rad 20.00 Crvena zvezda – Javor 20.00 Mladost – Radnik 20.00 Čukarički – Napredak 20.00 Vojvodina – Mačva

Nedelja: 18.00 Inđija – Partizan 20.00 Radnički Niš – Proleter

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.