MIHAJLOVIĆ PRIMLJEN U BOLNICU! Odmah se oglasio i čovek koji će ga lečiti: Leukemija može da se pobedi!
Siniša Mihajlović je otišao u bolnicu, Foto: AP

stigao

MIHAJLOVIĆ PRIMLJEN U BOLNICU! Odmah se oglasio i čovek koji će ga lečiti: Leukemija može da se pobedi!

Siniša će od početka morati da bude podvrgnut agresivnoj terapiji

Objavljeno:

Siniša Mihajlović primljen je bolnicu u Bolonji, gde je dobio veliku podršku navijača, a doktor koji se bavi njegovim lečenje, Mikele Kavo, jedan od vodećih strušnjaka Italije i direktor odeljenja za hematologiju Instituta "Santa Orsolo" u Bolonji, dao je i prvo mišljenje i prognozu.

Siniša će od početka morati da bude podvrgnut agresivnoj terapiji, koja podrazumeva hemoterapiju i radioterapiju. Tek posle nekoliko nedelja daće prve procene, ali doktori kažu da je u pitanju dugotrajno i komplikovano lečenje i da je neozbiljno davati bilo kakve komentare.

- Ne mogu se izlečiti sve vrste leukemije, ali neke, čak i akutne, mogu da budu pobeđene. Što je pre otkrijemo to smo u većoj prednosti. Čak i kod onih gde nije moguće potpuno izlečenje, današnji lekovi mogu značajno da produže životni vek. Svi koji boluju od leukemije moraju da budu svesni da živimo u periodu velikih naučnih dostignuća. Postoje veliki uspesi u terapiji mnogih bolesti raka koštane srži. Danas radimo stvari koje su pre samo deset godina bile nezamislive. Nikad nismo bili boljoj poziciji - rekao je Kavo za italijansku "Republiku"

Siniša Mihajlović
Siniša Mihajlović foto: EPA/Alesandro Di Marco

Ugledni italijanski doktor objasnio je, takođe uopšteno, da je danas moguće odrediti personalizovanu terapiju.

- Postoje velike razlike u leukemijama, koje mogu biti hronične ili akutne. Ali danas postoji mogućnost odabira ciljanih lekova i personalizaci je terapije, uz pomoć tehnika molekularne biologije. Naš institut je centar za upotrebu genetski modifikovanih limfocita za prepoznavanje i ubijanje ćelija raka. To omogućava da se prevaziđu neki problemi koji su se pojavili kod hemoterapije, posebno razvoj nekih otpornosti na lekove - naglasio je Kavo

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.