NEĆU DA IGRAM PROTIV MOJE ZVEZDE: Mihajlović je u dresu Lacija odbio da nastupi na Marakani i postao heroj Severa!
Poznato je da je Mihajlović sa Crvenom zvezdom postao šampion Evrope u Bariju, ali za mlađe navijače ovaj detalj je manje poznat, pa je tim činom postao junak severne tribine našeg najvećeg stadiona, Foto: Profimedia

legenda

NEĆU DA IGRAM PROTIV MOJE ZVEZDE: Mihajlović je u dresu Lacija odbio da nastupi na Marakani i postao heroj Severa!

Potez za poštovanje i ulazak u besmrtnost

Objavljeno:

Fudbalski svet je zatekla vest da je Siniša Mihajlović teško bolestan.

Trenutno nije poznato od čega, ali će sam Miha u 16.30 održati vanrednu konferenciju i oglasiti se.

Poznato je da je Mihajlović sa Crvenom zvezdom postao šampion Evrope u Bariju, ali za mlađe navijače ovaj detalj je manje poznat, pa je tim činom postao junak severne tribine našeg najvećeg stadiona.

Naime, u sezoni 2002/03, Zvezda je u kvalifikacijama Kupa UEFA eliminisala Kairat, potom u prvom kolu Kjevo, a onda izvukla Lacio.

Očekivao se spektakl, svi su se pitali kako će Dejan Stanković i Siniša Mihajlović odigrati protiv kluba u kojem je jedan od njih ponikao, a drugi sa njim postao šampion Evrope. Epilog? Mihajlović i Stanković su obe utakmice (1:0 u Rimu, 1:1 u Beogradu) presedeli na klupi, a na revanš meč istrčali su u dresovima Crvene zvezde i bacili ih navijačima.

Potez za poštovanje i ulazak u besmrtnost!

Crvena zvezda – Lacio 1:1 (0:0)

Beograd, 14. novembar 2002. Stadion: Crvene zvezde. Gledalaca: 55.000. Sudija: Hulijan Rodrigez Santijago (Španija). Žuti kartoni: Kovačević (Crvena zvezda), Favali, Liverani, Kastroman (Lacio). Strelci: Bošković u 69. za Crvenu zvezdu, a Kjeza u 77. minutu za Lacio.

Crvena zvezda: Ivan Ranđelović, Marjan Marković, Nemanja Vidić, Milan Dudić (od 84. Dejan Milovanović), Nenad Lalatović, Dragan Mladenović, Ivan Gvozdenović, Nenad Kovačević, Branko Bošković, Mihajlo Pjanović (od 69. Igor Bogdanović), Dragan Mrđa (od 61. Dragan Bogavac). Trener: Zoran Filipović.

Lacio: Luka Markeđani (od 46. Emanuele Konseti), Huan Pablo Sorin, Jap Stam, Fernando Kouto, Đuzepe Favali, Masimo Odo, Dino Bađo, Fabio Liverani, Lukas Kastroman, Kristijan Manfredini (od 54. Klaudio Lopez), Enriko Kjeza (od 81. Dijego Simeone). Trener: Roberto Manćini.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.