(SU)DUVALO JE SA SVIH STRANA: Zvezda bez gola i pobede u Litvaniji, a imala je sreću što nije primila nijedan!
Branko Jovičić na prošlogodišnjem meču protiv Suduve, Foto: Espreso

Kvalifikacije za Ligu šampiona

(SU)DUVALO JE SA SVIH STRANA: Zvezda bez gola i pobede u Litvaniji, a imala je sreću što nije primila nijedan!

Sva dešavanja na ovom meču ste pratili u lajv blogu na Espresu

Objavljeno: 22:07h

Fudbaleri Crvene zvezde nisu uspeli pobedom da startuju u kvalifikacijama za Ligu šampiona, ali i u novoj takmičarskoj sezoni.

Srpski šampion odigrao je bez golova prvi meč prvog kola protiv Suduve u Litvaniji, pa će prolaz dalje morati da traži sledeće nedelje u revanšu u Beogradu.

Imaće mnogo toga da kaže Vladan Milojević svojim izabranicima posle meča u svlačionici, naročito za izdanje u drugom poluvremenu utakmice.

Daleko od toga da je srpski šampion impresionirao na premijeri u novoj sezoni, i tek je na momente delovao kao tim koji je kvalitetniji od Litvanaca.

Početak utakmice, pa skoro celo prvo poluvreme, jeste prošlo u znaku napada igrača u tamnoplavim dresovima iz Srbije. Pritisli su domaćina na njegovoj polovini, opsedali šesnaesterac i stvorili nekoliko odličnih šansi.

Međutim, kako je vreme odmicalo igrači Suduve su sve više dolazili do daha, da bi se tokom drugog poluvremena takoreći potpuno oslobodili pritiska i počeli ozbiljno da prete.

Zahvaljujući Milanu Borjanu, ali i nepreciznosti igrača u belim dresovima, Zvezda se vraća u Beograd bez primljenog gola, a bile su 2-3 stoprocentne prilike.

Revanš meč je u Beogradu sledećeg utorka, pa se nadamo da će srpski šampion prikazati mnogo bolju igru i ostvariti rezultat, odnosno pobedu koja će ga odvesti u drugo kolo na megdan najverovatnije finskom Helsinkiju.

SUDUVA - CRVENA ZVEZDA 0:0

Suduva: Kardum – Švrljuga, Kerla, A. Jankauskas, Živanović, Slavickas – Matulevičijus (od 58. Golubickas), Čađenović, Verbickas (od 90. E. Jankauskas) – Topčagić, Tadić (od 46. Gotal). Crvena zvezda: Borjan – Gobeljić, Babić, Milunović, Rodić – Jovančić, Jovičić (od 69. Kanjas), Ivanić – Marin, Boaći (od 71. Pavkov), Ben (od 86. Vukanović).

Sva dešavanja na ovom meču ste pratili u lajv blogu na Espresu.

90+4. minut - Kraj utakmice! Mogla je Zvezda do pobede, ali je mogla i da primi ne samo jedan već i više golova. Na kraju remi 0:0.

78. minut - Da li su crveno-beli sada oštećeni za penal?! Slavickas je u svom kaznenom prostoru igrao rukom, ali sudija je ostao nem.

67. minut - Još jedna velika šansa za Suduvu, sada su crveno-beli imali mnogo sreće. Lopta je posle udarca igrača domaćih prošla pored gola, iako je Borjan već bio savladan.

61. minut - I sada najbolja šansa za crveno-bele koji su odmah udarili kontru i Marin je sjajno proigrao Bena. Internacionalac sa Komora je bio oči u oči sa golmanom Kardumom, ali Hrvat mu je odbranio mlak udarac.

61. minut - Prva ozbiljnija prilika za Suduvu, ali je Milan Borjan bio na visini zadatka.

57. minut - Ubačena lopta sada u peterac za Marka Marina, ali je Kardim bio bliži njoj i uspeo je da je izbaci pre nego što je do nje stigao kapiten Zvezde.

48. minut - Novi pokušaj Jovančića iz daljine ali Kardum hvata živu loptu.

45. minut - Kraj prvog poluvremena! Kako je bilo krenula Zvezda u meč delovalo je da će do poluvremena postići neki gol, ali to se nije dogodilo.

43. minut - Proletela je sada lopta kroz peterac Suduve pošto Ivanić nije uspeo da je zakači posle ubacivanja Boaćija.

35. minut - Utihnuli su u ovom periodu napadi crveno-belih što su domaći iskoristila malo da se oslobode pritiska i počnu da češće izleću na polovinu srpskog šampiona.

23. minut - Bila je ovo odlična prilika, slobodan udarac malo iskosa na dvadesetak metara od gola Suduve, ali je Marko Marin pogodio živi zid.

20. minut - Ne mogu igrači domaćeg tima da uopšte iznesu loptu sa svoje polovine. Konstantno su pod pritiskom pa pribegavaju ispucavanjima što dalje od svog gola.

10. minut - Sve opasnija je Zvezda u napadu, već treći udarac u okvir gola. Pokušao je Ričmond Boaći ponovo.

6. minut - Zvezdini igrači imaju veći posed lopte i skoro sve vreme su na polovini protivnika. Sada su bile dve odlične prilike, jedna za Boaćija, druga za Bena, ali je golman Kardum bio na visini zadatka.

19.55 - Fudbaleri Crvene zvezde u plavoj garnituri poziraju pred početak meča.

Fudbaleri Crvene zvezde pred meč protiv Suduve
Fudbaleri Crvene zvezde pred meč protiv Suduvefoto: Espreso

19.48 - Fantastično se zabavljaju Delije i Fratrija iako pljušti kiša pred početak meča.

19.32 - Pristigle su i Delije sa braćom iz Fratrije.

19.25 - Fudbaleri Crvene zvezde premijeru će imati u tamnoplavoj opremi.

19.21 - Stigla je i grupa navijača Zvezde.

Navijači Zvezde su stigli na stadion u Marijampolju
Navijači Zvezde su stigli na stadion u Marijampoljufoto: Espreso

19.00 - Evo i malo atmosfera sa stadiona. Domaći navijači su spremili bubnjeve da bodre svoj tim.

Navijači Suduve
Navijači Suduvefoto: Espreso

18.45 - Evo i kakva nekih zanimljivih fotografija sa stadiona.

1 / 4 Foto: Espreso

18.40 - Poznati su i sastavi dva tima.

Sastavi Suduve i Crvene zvezde
Sastavi Suduve i Crvene zvezdefoto: Printscreen/uefa.com

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.