NEKOLIKO PUTA SAM BACILA LOPTU I REKLA DA NE MOGU VIŠE! 3 meseca kasnije vodila je Srbiju do bronze na Eurobasketu!
Foto: Starsport©

Heroina ženskog sporta

NEKOLIKO PUTA SAM BACILA LOPTU I REKLA DA NE MOGU VIŠE! 3 meseca kasnije vodila je Srbiju do bronze na Eurobasketu!

Ona sa bebom u rukama na pobedničkom postolju je postala još jedna junakinja ženskog sporta u celom svetu

Objavljeno: 16:49h

Srpske košarkašice su ostvarile veliki uspeh u rodnoj zemlji, gde su na Evropskom prvenstvu osvojile bronzanu medalju.

Lavice Marine Maljković su stigle do novog odličja na velikim takmičenjima i još jednom obradovale naciju, a kako je i sama selektorka rekla sve one su heroji s obzirom kroz šta su sve prošle u prethodnom periodu.

Najbolji primer za to je kapiten Jelena Milovanović Bruks koja je 15. marta rodila dete, da bi već 1. maja se pojavila na okupljanju i početku priprema, a tri meseca nakon porođaja je predvodila svoje drugarice do bronze.

- Prvi trening nije izgledao lako. Dugo posle porođaja nisam mogla da sedim, ali imala sam cilj da probam da se vratim do prvenstva. Doktor koji mi je vodio trudnoću mi je dao zeleno svetlo da mogu da se vratim treninzima - ispričala je Jelena u jutarnjem programu na "TV Prva".

Njen sin Mateo je bio podjednaka zvezda prvenstva kao i igračice, s obzirom na to da je svaku pobedu proslavio u maminom naručju na terenu, a na kraju se i on popeo na pobedničko postolje.

- Celu trudnoću sam bila u trenažnom procesu, samo u osamom mesecu sam napravila pauzu, jer mi je rečeno da ne bi bilo dobro da u osmom mesecu krene porođaj.

- Kad se probudim prvo njega nahranim i onda kreću moje druge obaveze. Imali smo sreće da on od trećeg meseca lepo spava noću. Samo mi je krivo što nisam mogla veliku pažnju da mu posvetim kad je dojenje u pitanju. Moja odluka je bila da igram u reprezentaciji, da se vratim košarci tako brzo. Krivo mi je što sam morala da ubacim dohranu tako rano - rekla je Jelena.

Na pitanje kako su izgledali njeni treninzi i da li je imala poseban tretman, naša košarkašica je odgovorila:

- Kondicioni trener reprezentacije je meni poslao poseban program koji treba da sledim nakon porođaja. Njegova supruga je atletičarka, pa je uz nju znao šta treba i kako. Da sam osetila da ne mogu, verovatno ne bih bila ovde. Išla sam postepeno i hvala Bogu nije bilo problema. Samo sam slušala svoje telo i pratila sam program koji mi je poslat. Vratila sam se zahvaljujući reprezentaciji, 18 saigračica su mi bile podrška konstantno. Bilo je par situacija kada sam razmišljala da odustanem. U par navrata sam bacila loptu i rekla 'ne mogu više'. Ovo su bile najteže pripreme do sada. Međutim, saigračice su me u tim momentima podržavale.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.