ADMINISTRACIJA IM ODREDILA RIVALE: Čelnici fudbalskog kluba poludeli pa rešili da presele tim u susednu državu!
Fudbalska lopta/Ilustracija, Foto: crvenazvezdafk.com

PRESEDAN

ADMINISTRACIJA IM ODREDILA RIVALE: Čelnici fudbalskog kluba poludeli pa rešili da presele tim u susednu državu!

Razloga za ogorčenje ima na pretek

Objavljeno:

Hrvatski fudbalski klub Vučetinec rešio je da istupi iz domaćeg šampionata i preseli se u Sloveniju.

Ekipa zapadnog Međimurja je prošle sezone osvojila drugo mesto u Trećoj međimurskoj ligi (sedmi rang hrvatskog fudbala) i tako obezbedili plasman u višu ligu. Međutim, administracija je umešala prste pa je prema predlogu Međimurskog fudbalskog saveza za sezonu 2019/2020, FK Vučetinec smešten je u Drugu međimursku ligu, u grupu A, iako su im geografski bliži klubovi u Drugoj međimurskoj ligi grupe B.

To je izazvalo nezadovoljstvo u timu koje je potkrepljeno geografskim položajem iz kojeg se vidi da su rivali Vučetineca udaljeni po više od 20 kilometara i da su im klubovi iz grupe B geografski mnogo bliži. Razloga za ogorčenje ima na pretek.

- Koji je smisao svega toga? Nećemo moći da igramo komšijske derbije, neće biti fudbalskih predstava, a ni publike. Našim navijačima i igračima je to dalek put na gostovanja, na domaćim utakmicama neće biti publike. Mi smo klub koji je utemeljen da igra opštinske derbije. Na žalost, dok se drugi klubovi pripremaju za sezonu mi se za zelenim stolom borimo o budućnosti ovog mladog i ambicioznog kluba koji je osnovan 2010. s ciljem da igra opštinske derbije, no ovakvim predlogom sve pada u vodu - navode u FK Vučetinec.

Za rešenja problema postoje tri opcije: da ekipa ostane u trećem rangu županijskog fudbala, da se klub zatvori i selidba u Sloveniju. Čini se da je preseljenje u susednu državu najizglednije pošto bi zatvaranje kluba posle mnogo uloženog rada i volje bilo tragedija. Ostaje da se vidi šta će se odlučiti za zelenim stolom, ali čelnici FK Vučetinca su rešeni da igraju u Sloveniji.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.