PROSLAVA GOLA ZBOG KOJE ENGLEZI KIPTE OD BESA: Najlepša fudbalerka sveta "objavila rat" slaveći pogodak!
Aleks Morgan sa saigračicama, Foto: EPA/Srdjan Suki

O OVOME SVI BRUJE

PROSLAVA GOLA ZBOG KOJE ENGLEZI KIPTE OD BESA: Najlepša fudbalerka sveta "objavila rat" slaveći pogodak!

Gest je odmah uzburkao društvene mreže

Objavljeno:

Ženska fudbalska reprezentacija SAD plasirala se u finale Svetskog prvenstva za žene.

Amerikanke su savladale Englesku sa 2:1, ali više pažnje od rezultata polufinala privukla je kontroverzna proslava gola Aleks Morgan koja je bila strelac pobedonosnog pogotka za SAD. Ona je gol proslavila gestikulacijom koja je predstavljala ispijanje šoljice čaja.

Aleks Morgan proslavlja pobedonosni gol za SAD
Aleks Morgan proslavlja pobedonosni gol za SAD foto: EPA/Srdjan Suki

Gest je odmah uzburkao društvene mreže. Neki su smatrali da je Morganova pecnula Engleze i njihov običaj ispijanja čaja u pet popodne, drugi da je tako odala omaž Bostonskoj čajanci, protestu Amerikanaca protiv Velike Britanije iz 1773. godine koji je prethodio Američkoj revoluciji, a treći da je u pitanju samo proslava rođendana, jer je reprezentativka SAD u utorak napunila 30 godina.

Povodom svega su se oglasile i poznate ličnosti. Britanski voditelj i novinar Pirs Morgan je izjavio da takva proslava znači objavu rata, a bivša američka sekretarka Hilari Klinton je napisala na Tviteru da je ekipa SAD zaslužila tu šolju čaja.

- Megan Rapino ima mnoge načine na koji proslavlja godine, pa je nikad ne pitate. Zadržaću razlog za sebe - ostala je misteriozna Aleks Morgan posle meča kada su je novinari pitali šta je predstavljala proslava gola.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.