ŠTA ĆE REĆI TERZIĆ NA OVO, ŠAMPION U PROBLEMU? Objavljen zvanični dug Crvene zvezde! Revizor upozorio crveno-bele!
Zvezdan Terzić, Foto: Zorana Jevtić

ZVANIČNO

ŠTA ĆE REĆI TERZIĆ NA OVO, ŠAMPION U PROBLEMU? Objavljen zvanični dug Crvene zvezde! Revizor upozorio crveno-bele!

U finansijskom izveštaju stoji i upozorenje revizora Milovana Popovića koji je potpisao dokument

Objavljeno: 18:46h

Finansijski izveštaj Crvene zvezde za 2018. godinu objavljen je na sajtu APR.

U njemu se navodi da je dug tima iz Ljutice Bogdana, zaključno sa 31. decembrom 2018. godine, iznosi 34.348.500 evra. Ukupan dug je 45.542.516 evra, a tu je i neraspoređeni dobitak od 11.176.016 evra pa se tako dolazi do cifre od 34.348.500 evra.

U finansijskom izveštaju stoji i upozorenje revizora Milovana Popovića koji je potpisao dokument. Prema pisanju "Telegrafa", on je izrazio zabrinutost za stanje u kome klub posluje sa nedostatkom trajnog kapitala i obrtnih sredstava kao i da su kratkoročne obaveze kluba veće od obrtne imovine i da sve to izaziva sumnju u sposobnost kluba da nastavi sa poslovanjem kao pravno lice.

- Ovakvo stanje ukazuje na postojanje materijalno značajnih neizvesnosti koje mogu da izazovu značajnu sumnju u sposobnost Kluba da nastavi sa poslovanjem po načelu stalnosti poslovanja pravnog lica. I pored navedenih činjenica, Klub je u poslednjih nekoliko godina, a naročito u 2016, 2017. i 2018. godini ostvario značajan prihod od UEFA za evropska klupska takmičenja, kao i od prodaje prava na registraciju igrača - navedeno je u upozorenju revizora, prenosi portal "Telegraf".

Fudbaleri Crvene zvezde
Fudbaleri Crvene zvezde foto: Espreso.co.rs

Postoji šansa da se crveno-beli poprave situaciju u finansijama.

- Rukovodstvo smatra da će u narednom periodu Klub ostvariti pozitivan poslovni rezultat koji će biti rezultat planiranih sledećih akcija: nastavak ostvarenja značajnog prihodovanja od prodaje prava na registraciju igrača, otpis dela obaveza od strane poverioca, ostvarenje novih sponzorskih ugovora, diversifikacija izvora prihoda i slično. Mogućnosti poboljšanja finansijskog položaja Kluba su ograničene i gotovo u celosti zavise od gore navedenih planiranih akcija Kluba. Naše mišljenje ne sadrži rezervu po ovom pitanju - stoji u finansijskom izveštaju.

O dugu je govorio i direktor crveno-belih Zvezdan Terzić.

- Veoma važno je istaći i da Crvena zvezda već petu godinu zaredom završava sa pozitivnim finansijskim rezultatom. Neto novčani dug Crvene zvezde se smanjuje svake godine. Za razliku od juna 2014. godine kada je dug iznosio 53 miliona evra, u decembru 2018. godine dug je 14 milona evra. eto novčani dug kluba na dan 31.12.2018. godine iznosi oko 14 miliona evra. Knjigovodstveni dug sa datumom 31.12.2018 je u odnosu na realan dug veći, ali, kako bi se izbegla zabuna, treba znati da su to knjigovodstvene obračunske kategorije koje se ne plaćaju - rekao je nedavno direktor Crvene zvezde.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.