TERZIĆ TVRDI DA JE BOLJI OD JOVELJIĆA: Nisam hteo u Partizan, biću novi Dejan Savićević!
Nikola Krstović, Foto: Espreso.co.rs

NOVA CRVENO-BELA ZVER

TERZIĆ TVRDI DA JE BOLJI OD JOVELJIĆA: Nisam hteo u Partizan, biću novi Dejan Savićević!

Mnogo Crnogoraca je prodefilovalo Marakanom: Osim Savićevića, donekle Purovića i Burzanovića, malo njih je ostavilo neki veći pečat u klubu sa Ljutice Bogdana. On žei to da promeni

Objavljeno: 18:10h
Nikola Husein

Crvena zvezda je pre nekoliko dana ostala bez Dejana Joveljića, ali stigla je zamena u vidu Nikole Krstovića, mladog crnogorskog napadača koji je sezonu u Zeti završio kao najbolji strelac tamošnjeg šampionata.

Od njega u klubu mnogo očekuju, a evo i njegovih prvih impresija po dolasku u tabor srpskog šampiona.

- Još sam pod utiskom, juče sam postigao svoj prvi gol u Zvezdi posle tri dana priprema. Igrači su me prihvatili kako treba, sve je fenomenalno. Samo nije isto nositi dres Zete i Crvene zvezde, ovde je sve to mnogo teže, ali zadovoljan sam kako je krenulo.

Nikola Krstović
Nikola Krstović foto: crvenazvezdafk.com

Zvezdan Terzić je novinarima u Austriji rekao to da će Krstović biti bolji igrač od Joveljića, pa nema sumnje da će mladi centarfor imati svoju šansu u crveno-belom dresu.

- Pritisak je malo veći, Joveljić je otišao, stigao sam ja da ga zamenim, neće biti lako, ali se nadam da ću opravdati očekivanja i da ću ostaviti veći trag od njega.

Mnogo Crnogoraca je prodefilovalo Marakanom: Osim Savićevića, donekle Purovića i Burzanovića, malo njih je ostavilo neki veći pečat u klubu sa Ljutice Bogdana...

- Pa, ja ću se potruditi da budem kao Dejan Savićević u Zvezdi... Neki Crnogorci se nisu snašli u ovom klubu, a ja ću dati sve od sebe da to ne bude i moj slučaj.

Malo i o ovih dana aktuelnom Savićeviću.

- Deja znam iz fudbalskog saveza Crne Gore, puno puta smo pričali, mnogo očekuje od mene i rekao mi je da nemam šta da razmišljam kada je stigao poziv Zvezde. Ja sam sa 19 godina ušao u istoriju kao najmlađi najbolji strelac u crnogorskom prvenstvu.

Ko su njegovi fudbalski uzori?

- Zlatan Ibrahimović i Robert Levandovski. Poljak zbog osećaja za gol, dok Ibru cenim zbog svog bezobrazluka na terenu. Tako i ja delujem na utakmicama, ali to je naravno fudbalski bezobrazluk.

Čudan je put od golmana do prvog strelca lige.

- Karijeru sam počeo kao golman u Zeti, dve sezone sam branio, imam nekoliko pehara za najboljeg čuvara mreže. Zatim sam prešao na štopera, pa na zadnjeg veznog gde se nisam snašao, onda je usledila sezona kada sam zaigrao špica u pionirima i za dve godine postigao 100 golova. U kadetima sam za polusezonu postigao 35 golova, pa je usledio debi u prvom timu sa jedva 16 godina i to je tako počelo.

Pametan potez Krstovića je bio dolazak u Zvezdu, iako je bilo interesovanja velikih evropskih klubova. Čak se pominjao i Partzizan.

- Anderleht, Palermo i Lil su bili zainteresovani da me dovedu. Bilo je priče i o Partizanu, ali nisam bio srećan zbog toga. Čekao se transfer u Lil, sve je bilo gotovo i u tom trenutku je stigao poziv Zvezde koji nisam mogao da odbijem. O "kolegama" iz špica napada...

- Boaći i Pavkov su ostavili trag u klubu, korektni su prema meni, gledam da nešto naučim od njih. Pavkov je dao dva gola Liverpulu, Boaći je vrhunski napadač i mislim da ću od svakog da "pokupim nešto".

I za kraj, čuvena salcburška noć i plasman u Ligu šampiona.

- Gledao sam meč protiv Salcburga, bio sam baš nesrećan jer sam mislio da je gotovo posle prvog poluvremena. Nisam verovao da može da se uđe u Ligu šampiona. Ali, onda za dva minuta dva gola... Nisam mogao da spavam te noći, skakao sam od sreće.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.