TREBALO JE DA VODIM SINA NA MUNDIJAL! SVEJEDNO SAM PUK'O! Ilija Petković se i dalje kaje što nije bio uz naslednika
Ilija Petković kaže da žali što nije poveo sina Dušana na Mundijal 2006. godine, Foto: EPA/Bernd Thissen

Ne menja stav

TREBALO JE DA VODIM SINA NA MUNDIJAL! SVEJEDNO SAM PUK'O! Ilija Petković se i dalje kaje što nije bio uz naslednika

Kako je priznao bivši selektor, trebalo je da drugačije izmiksuje ekipu

Objavljeno:

Bivši selektor reprezentacije Srbije i Crne Gore, Ilija Petković, priznao je da žali što na Mundijal u Nemačkoj 2006. godine nije poveo svog sina Dušana.

Selekcija tadašnje državne zajednice je posle sjajnih kvalifikacija otišla na Svetsko prvenstvo i tamo doživela debakl porazima od Holandije (1:0), Argentine (6:0) i Obale Slonovače (3:2).

Taj tim koji je otišao bio je ophrvan brojnim problemima unutar ekipe, lošim odnosima među samim igračima, a dodatno je doprinelo i to što je Petković na spisak putnika stavio tada svog sina Dušana, koji je na kraju pod pritiskom javnosti i medija napustio reprezentaciju uoči prve utakmice.

Dušan Petković je bio na spisku putnika, ali je napustio reprezentaciju
Dušan Petković je bio na spisku putnika, ali je napustio reprezentacijufoto: EPA/Sawada

- Možda bi drugi trener probudio ekipu na neki drugi način. Neko će reći “vidi ga sad kako je mudar”, ali možda je trebalo povedem mlade Baneta Ivanovića i Aleksandra Kolarova, i da napravim novi miks igrača, bez uvrede prema onima koji su na kraju išli. Siniša Mihajlović je dao najbolju izjavu, za koju mu se divim: “Ja Mihajlović selektor nikad ne bih pozvao Mihajlovića igrača”. A u ono vreme da ste Mihajloviću rekli da mora u 10 sati na spavanje, ne sme da se pije vino... “Molim? Kome ti to?” Tu je trebalo da budem čvršći, da kažem nekima da ne mogu da idu na Svetsko prvenstvo! Ne može, pa šta napravimo - rekao je Petković u intervjuu za "Nedeljnik".

A potom je rekao da se pokajao što je dozvolio sinu da ode.

- E sad, to pozivanje sina... Pogrešio sam što ga nisam poveo ili što se bar nisam s njim vratio. Pa kad već pucam, da puknem kako treba. Ovako sam puk’o ni tamo ni “vamo”...

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Nedeljnik)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.