DA SE PODSETIMO ŠTA ZNAMO O SUDUVI: Opasna su mina u 1. kolu, pitajte APOEL! 2 puta bili u plej-ofu Lige Evrope!
Fudbaleri Suduve na Marakani, Foto: Starsport©

Protivnik crveno-belih

DA SE PODSETIMO ŠTA ZNAMO O SUDUVI: Opasna su mina u 1. kolu, pitajte APOEL! 2 puta bili u plej-ofu Lige Evrope!

Podsećamo se tima protiv koga će srpski šampion i ove godine igrati u kvalifikacijama za Ligu šampiona

Objavljeno: 15:37h

Crvena zvezda je imala pomalo sreće na žrebu za 1. kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, pošto je izvukla starog znanca - Suduvu, protiv koje će igrati prvi meč 9. ili 10. jula, a revanš je 16. ili 17. istog meseca.

Srpski i litvanski šampion su igrali i prošle godine u kvalifikacijama za ovo takmičenje, samo u drugoj rundi, i tada su crveno-beli lako izašli na kraj sa Litvancima bez primljenog gola, pobedivši 3:0 i 2:0 u oba susreta.

Ipak, to što je jasno da renomei i kvalitet igračkog kadra, kao i iskustvo koje već imaju protiv ovog tima, ne znači da bi smelo uopšte da dođe do bilo kakvog opuštanja ili potcenjivanja protivnika u taboru srpskog prvaka.

Razloga za to ima više?!

Prvi može biti taj što su Litvanci uveliko u takmičarskom ritmu i nalaze se usred sezone u tamošnjem šampionatu, pošto njima prvenstvo počinje u martu i završava se u oktobru.

A Suduva je trenutno prvoplasirana sa 36 bodova, 5 više od najvećeg rivala Žalgirisa, ispred koga je i prošle godine posle eliminacije iz evropskih takmičenja osvojila titulu u oktobru, svoju drugu u istoriji kluba.

Dakle, igrači Suduve su uveliko spremni, dok će Zvezdini fudbaleri tek izaći iz letnjih priprema i to će im biti prvi takmičarski mečevi u novoj sezoni.

I to je ono na čemu se favoriti često okliznu na startu kvalifikacija, baš kao što se to desilo kiparskom APOEL-u prošle godine kada je naišao na Suduvu i doživeo neočekivanu eliminaciju.

Fizički spremni i taktički uigrani Litvanci su pobedili nekadašnjeg učesnika osmine finala Lige šampiona u prvom meču 3:1, a potom minimalno izgubili u gostima i prošli u drugo kolo, gde ih je sačekala Zvezda.

Posle eliminacije od Zvezde su eliminisali Spartaks u 3. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope da bi na pragu Lige Evrope, u plej-ofu bili zaustavljeni od Seltika protiv koga su na svom terenu odigrali 1:1, a u revanšu uzgubili 3:0.

Da Suduva ume odlično da startuje u kvalifikacijama, mogli smo da vidimo i 2017. godine kada su prvi put izašli u Evropu i u kvalifikacijama za Ligu Evrope stigli čak do plej-ofa za ulazak u grupnu fazu.

Tada su redom izbacivali favorizovane Soligorsk, Lipaju, Sion da bi na kraju bili zaustavljeni od Ludogoreca u borbi za grupnu fazu.

Jasno vam je na šta ukazujemo.

Kada je reč o igračkom kadru, ni on se nije previše promenio u odnosu na pre godinu dana kada su igrali protiv Zvezde.

Sastav Suduve 2019. godine
Sastav Suduve 2019. godinefoto: Printscreen/transfermarkt.com

Oslonac tima čine hrvatski čuvar mreće Ivica Kardum, iskusni srpski štoper Aleksandar Živanović i hrvatski defanzivac Andro Švrljuga, Samir Kerla iz BiH, domaći igrači Slavickas, braća Jankauskas, litvanski reprezentativci Matulevičijus, Verbickas Leimonas, a vezni red im je dodatno oplemenjen Crnogorcem Čađenovićem.

U napadu je prvi strelac tima koji je došao pred početak sezone Tosen Rikets. Kanađanin koji je godinama nastupao za Toronto u MLS, a ove sezone je postigao 7 golova na 14 mečeva za Suduvu.

Tu je i mladi litvanski talenat Golubickas koji ima 19 godina, kao i iskusni Mihret Topčagić i Gotal.

Trener je Vladimir Čeburin koji sedi na klupi još od 8. septembra 2016. godine i koji je doneo dve titule i najveći uspeh u Evropi klubu.

Stadion Suduve se nalazi u Marijupolju sa kapacitetom od 6.250 sedećih mesta.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.