SAMO ŠTO JE DOŠAO, VEĆ JE PRORADILA METLA: Sari čisti redom u Juventusu, na meti bivši igrač Partizana!
Maurisio Sari, Foto: EPA/Neil Hall

ČISTKA

SAMO ŠTO JE DOŠAO, VEĆ JE PRORADILA METLA: Sari čisti redom u Juventusu, na meti bivši igrač Partizana!

Na listi za odlazak iz kluba nalaze se Žoao Kanselo, Blez Matuidi, Mario Mandžukić i Huan Kvardado

Objavljeno:

Nova era u Juventusu je počela.

Posle pet godina koliko je sa klupe Staru damu vodio Masimilijano Alegri, novi trener italijanskog velikana je Maurisio Sari koji je već čelnicima kluba predao listu pojačanja koja želi, ali i koje igrače želi da vidi u dresu torinskog kluba.

Maurisio Sari
Maurisio Sari foto: EPA/Neil Hall

Kako piše "Tutosport", na listi za odlazak iz kluba nalaze se Žoao Kanselo, Blez Matuidi, Mario Mandžukić i Huan Kvardado. Čudan je izbor napravio sari imajući u vidu da su pomenuti igrači bili glavni nosioci igre u prošloj sezoni.

Verovatni su razlozi što Mandžukić ima 33 godine, Matuidi 32, a Kvardado 31 godinu i svi ulaze u poslednju godinu ugovora pa je savršen trenutak da Juventus na njima nešto zaradi. Pri tome, Matuidi se ne uklapa u Sarijevo viđenje fudbala u kome svaki igrač mora da bude tehnički potkovan. Za Kansela je zainteresovan Mančester Siti, pregovori su u poomadkloj fazi, Juventus je prihvatio 50 miliona evra za igrača i još samo treba da se ugovore neki detalji.

Kvardado i Matuidi u društvu Ronalda i Džana
Kvardado i Matuidi u društvu Ronalda i Džana foto: AP/Luca Bruno

Najviše problema Bjankoneri imaju na štoperskim pozicijama. Slavni trio Barzalji, Kjelini i Bonući je već u godinama i kormilo treba da preuzmu mlade snage. Kao prvi pik pominje se bivši igrač Partizana Stefan Savić, koji trenutno igra za Atletiko iz Madrida, ali madridski tim ne želi da proda crnogorskog reprezentativca. Zato će Juventus vratiti, po svemu sudeći, Mehdija Benatiju, bivšeg igrača sa kojim se prethodna saradnja završila svađom. Sada su i čelnici i Marokanac spremni da zaborave na sve i ponovo obnove saradnju. Još jedan povratnik u Torino je Gonzalo Iguain koga je Sari doveo u Čelsi tokom prethodnog prelaznog roka kako bi mu oživeo karijeru.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.