BRUTALNO POKRAO ITALIJU NA SP PA HAPŠEN ZBOG DROGE: Akter jedne od najvećih fudbalskih krađa se oglasio zbog meča!
Bajron Moreno, Foto: Printscreen/Youtube

JAVIO SE

BRUTALNO POKRAO ITALIJU NA SP PA HAPŠEN ZBOG DROGE: Akter jedne od najvećih fudbalskih krađa se oglasio zbog meča!

Kao i uvek kada sudije kreiraju rezultat, FIFA je ostala nema

Objavljeno:

Jedna od najvećih krađa u istoriji fudbala i Svetskih prvenstava desila se 2002. godine u osmini finala Šampionata sveta u kome su se sastali Italija i Južna Koreja koja je zajedno sa Japanom bil domaćin turnira.

Duel nije zapamćen po rezultatu već po skandaloznom suđenju Ekvadorca Bajrona Morena koji je pokupio slavu igračima i napravio najmanje pet grešaka na štetu Azura koje su direktno kreirale rezultat. Tokom 90 minuta igre, bilo je 1:1. Italija je povela golom Vijerija u 18. minutu. Ekvadorski sudija je dosudio nepostojeći penal u trećem minutu za Koreju koji je kasniji junak An promašio. Koreanci su izjednačili u 88. minutu i prošli u četvrtfinale zlatnim golom Ana u 117. minutu.

U poslednjom minutu, Koreanac je u šesnaestercu udario laktom u glavu Del Pjera, ali Moreno nije reagovao. Njegova pištaljka je ostala nema i kada je Maldini bio udaren u glavu, ali ne i kada je pokazao crveni karton Totiju zbog navodnog simuliranja penala, a vrhunac svega je bio Tomazijev poništeni gol u 110. minutu zbog navodnog penala.

Posle 17 godina, Moreno se oglasio povodom užasnog suđenja te utakmice.

- Možda sam pogrešio, ali nemam kome da se izvinjavam. Koju ocenu bih sebi dao? Osmicu! Nad Totijem nije bio penal, to je potvrdio i moj pomoćnik i nisam imao izbora osim da mu pokažem drugi žuti karton. Gol Italije trebalo je da priznam, ali kako sam sa mesta gde sam bio, mogao da vidim da Tomazi nije u ofsajdu. Inače, Italijani su sami krivi za poraz. Kao i uvek, Trapatoni se poneo kao kukavica. Nije smeo da ubaci još jednog napadača - rekao je Bajron Moreno.

Kao i uvek kada sudije kreiraju rezultat, FIFA je ostala nema, ali Fudbalski savez Ekvadora nije. Sudija je od matičnog saveza dobio 20 utakmica suspenzije, a 2010. godine je uhapšen na njujorškom aerodromu sa šest kilograma heroina koji je sakrio u donji veš. Osuđen je na zatvorsku kaznu posle čega je deportovan u Ekvador.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.