ZELENO-PLAVI HOĆE EKSPRESNO U ELITU: Goran Čelar se vratio među svoje i uz predsednika kluba pravi neki novi Zemun!
Fudbaleri Zemuna nisu uspeli da obezbede opstanak u Superligi Srbije, Foto: Starsport©

OČEKUJU BRZI POVRATAK U ELITU

ZELENO-PLAVI HOĆE EKSPRESNO U ELITU: Goran Čelar se vratio među svoje i uz predsednika kluba pravi neki novi Zemun!

Naime, u sredu od 12 časova u Gornjoj Varoši biće promovisan novi stručni štab za predstojeću sezonu, kao i imenovanje novog sportskog direktora kluba

Objavljeno:
Nikola Husein

Neki bolji dani dolaze za fudbalere Zemuna...

Zeleno-plavi nisu uspeli da opstanu u Superligi Srbije, pošto su u poslednjem kolu odigrali 1:1 na Banjici, a ostali rezultati im nisu išli na ruku pa su tako posle dve godine u eliti morali da se pomire sa time da će od naredne sezone nastupati u drugoligaškom karavanu.

Naime, u sredu od 12 časova u Gornjoj Varoši biće promovisan novi stručni štab za predstojeću sezonu, kao i imenovanje novog sportskog direktora kluba.

Ratko Dostanić, poznato fudbalsko ime i bivši trener Crvene zvezde postaće strateg ekipe Zemuna, dok će Goran Čelar, nekadašnji vezni igrač tog kluba sesti u fotelju sportskog direktora.

Tim povodom smo kontaktirali upravo gospodina Čelara koji nam je izneo plan Zemuna za narednu sezonu i očekivanja od iste.

- Kao što se već piše sprema se totalno renoviranje kluba, ekspresno je nadomešten odlazak Radomira Kokovića i na njegovo mesto je doveden Ratko Dostanić koji je veoma cenjen i poštovan trener na Balkanu, a ja sam se vratio u srpski fudbaler i preuzeću upražnjenu funkciju sportskog direktora. Želeo bi pre svega da se zahvalim predsedniku kluba Draganu Vukoičiću koji je stvarno alfa i omega ovog kluba i pruža nadljudske napore da ova priča uspe i bez njega ništa ne bilo moguće.

foto: Printscreen/Youtube

Zemun ponovo proživljava teške trenutke, imate li plan kako da se što pre vratite tamo gde je klubu takve tradicije i mesto?

- Nama je cilj da već naredne sezone izborimo plasman u Superligu. Zadržaćemo okosnicu tima što je bio i plan kada se završila sezona. Što se tiče odlazaka već nas je napustio Nemanja Tomić koji će po svemu sudeći krenuti putem Radomira Kokovića u Voždovcu, a nije isključeno da i mladi levi bek i povremeni U21 rerezentativac Nemanja Vučić promeni sredinu pošto njegov potencijal i talenat koji poseduje nisu za ovaj nivo takmičenja i logično je da krene dalje. U klubu će sigurno ostati golman Mirković i vezista Nenad Kiso.

foto: Privatna arhiva

Da li u Zemunu ima mesta za legende kluba?

- Uz trenere prvog tima će biti i čuveni napadač Nikola Vujošević koji je svoj seniorski put započinjao kada sam ja završavao svoju karijeru upravo u Zemunu i nema sumnje da će nam značiti takav čovek koga navijači toliko vole i cene.

U planu je da i veterani kluba ponovo dobiju značajnu ulogu na gradskom stadionu u Zemunu

- Ti ljudi su uvek bili posebni za tim sa ovakvom tradicijom i uvek su dobrodošli, oni ne smeju biti zaboravljeni jer su mnogo dali klubu i za njih ne može da ne bude mesta u našoj porodici.

Fudbaleri Zemuna
Fudbaleri Zemuna foto: Starsport©

Nema sumnje da će se ekipa Zemuna predvođena novim rukovodstvom svim silama potruditi da se što pre vrati u elitu gde im je i mesto, a mi im ovim putem to i želimo.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.