RECKO GA OPTUŽIO DA JE KARCINOM SRPSKOG FUDBALA: Tončev mu je odgovorio tako da će se pušiti do kraja života!
Recko vs Tončev, Foto: Starsport©

PRVI ČOVEK RADNIKA ZA ESPRESO

RECKO GA OPTUŽIO DA JE KARCINOM SRPSKOG FUDBALA: Tončev mu je odgovorio tako da će se pušiti do kraja života!

- A na genijalnu optužbu da nikad "nisam šutnuo vrapče sa praga", moram da podsetim da je vrabac ptica i da se ne šutira, a on neka nastavi da šutira ptice - istakao je Tončev za naš portal

Objavljeno: 13:03h
Aleksa Radosavljević

Ovih dana je aktuelna priča oko dvomeča Inđije i Dinama iz Vranja u baražu za popunu Superlige.

Nekoliko sramnih sudijskih odluka, neverovatnih momenata na terenu i pored njega, ali i stravičnih izjava kontroverznog Dragana Recka Antića, koji je optužio Novicu Tončeva da je "karcinom srpskog fudbala", na neki način su sada dobile svoj epilog.

Dragan Recko Antić
Dragan Recko Antić foto: Starsport©

I to direktno od gospodina Tončeva, predsednika surduličkog Radnika, koji je u izjavi za Espreso.co.rs razjasnio sve o čemu je trener Vranjanaca pričao.. Uz to, pridodao je još nekoliko stvari...

- Smatram da nije toliko bitno šta je neko rekao, već je bitno ko je to rekao, a ovde je reč o prepoštenom gospodinu Recku. Kao sportski radnik, privrednik i čovek, sve sam učinio u proteklih godinu dana da maksimalno pomognem Dinamu. Sportska javnost zna da smo mu dali stadion i celu infrastrukturu za nula dinara, a jedino nisam mogao da mu vodim klub i da igram za Dinamo. Neka rukovodstvo Dinama analizira sopstvene greške, a uprava grada Vranja neka preispita kadrovska rešenja u tom klubu. Vranjanci vole fudbal, cene pošten rad i pružam im javno podršku da iz FK Dinamo konačno liferuje divljaštvo, primitivizam i zloupotreba imena predsednika države - istakao je prvi čovek Radnika iz Surdulice Novica Tončev uz podsećanje da je Antić u Nemačkoj bio hapšen zbog navodnog nameštanja fudbalskih mečeva.

Novica Tončev
Novica Tončev foto: Damir Dervišagić

Osvrnuo se na uslove koji vladaju u Vranju, ali i ponudio "rešenje" za sve probleme tog kluba.

- Taj klub, bez dileme, zaslužuje najbolji stadion i Superligu, međutim ne zaslužuje da ih vodi jedan takav neartikulisani primitivac. Uzrok napada na mene i moju porodicu je činjenica da sada jedan čovek ostaje bez plate koja premašuje 500.000 dinara mesečno. Neka položi račun navijačima Dinama koliko mesečno samo na ime plate ispaćuje sebi i sinovima i svi će se šokirati. Da je taj novac ulagao u fudbalere, danas ne bi kukao i tražio krivca u drugome. Za razliku od njega moj sin, brat i ja ne primamo platu u FK Radnik, već u svojoj privatnoj firmi. A optužbe da sam krivac za ispadanje iz lige moraće da dokaže pred disciplinskim organima FSS i na sudu, jer sam odmah advokata ovlastio da podnese tužbu. A na genijalnu optužbu da nikad "nisam šutnuo vrapče sa praga", moram da podsetim da je vrabac ptica i da se ne šutira, a on neka nastavi da šutira ptice, mi ćemo nastaviti sportski da pobeđujemo. Pošto će Recko sada imati više slobodnog vremena, može da dođe u FK Radnik na besplatne časove fudbala, ali ne možemo da ga platimo mesečno 500.000 dinara, jer ulažemo u naše fudbalere - opleo je Tončev po najvećem kritičaru svog lika i dela ovih dana.

Fudbaleri Radnika iz Surdulice
Fudbaleri Radnika iz Surdulice foto: Starsport©

Inače, Tončev je podneo i disciplinsku prijavu protiv Antića, zbog kršenja određenih pravila Superlige. Nju vam prenosimo u celosti bez ikakvih izmena:

- Disciplinska prijava protiv Antić Dragana šefa strućnog staba FK Dinamo, zbog prekršaja iz članova 79, 85 i 87 DP FSS, učinjenih davanjem neprimerene izjave na zvaničnoj konferenciji za medije, neposredno nakon završene revanš utakmice doigravanja za popunu Superlige Srbije, FK Dinamo-FK Indjija, odigrane dana 26.05.2019. u Vranju. Pomenuti je, najpre prekršio odredbe Odluke o etičkom kodeksu i standardima ponašanja članova FSS, potom vredjao, klevetao i širio neistine o drugom klubu, fudbalskim radnicima, članovima fudbalskog rukovodstva, kao i davao eksplicitne izjave o suđenju. Na pomenutoj konferenciji za novinare je mene, moju porodicu i FK Radnik, nazvao "karcinomom srpskog fudbala". Izjavio je da ispadanje FK Dinamo iz Superlige, nije deo fudbalske igre, vec produkt odluka i kradja FSS. Na ovaj nacin pored toga sto komentarise sudjenje, direktno siri klevete, lazi i neistine i naziva lopovima i prevarantima, visoke funkcionere FSS i fudbalskih klubova superlige, od mene kao clana Odbora za hitna pitanja i IO FSS, preko dvojice Predsednika FK Radnicki i FK Radnik, do, takodje clanova Skupstine FSS, IO Zajednice Super i Prve lige Srbije, do clana Komisije FSS za bezbednost i stadione. U prlilogu ovoj prijavi dostavljam i integralni tekst izjave u vidu, audio i video snimka sa konferencije za medije. Podsecam, DK FSS, da prilikom sprovodjenja postupka i pogotovo prilikom odlucivanja o kazni ima u vidu da je rec o visestrukom recidivisti u vrsenju ovakvih ili slicnih prekrsaja koji, cak i ovaj vrsi nalazeci se pod kaznom zabrane vodjenja tima na tri utakmice, koja mu je od strane vas izrecena dana 23.05.2019., a da je isti, tokom trajanja ove takmicarske sezone vec sankcionisan sirokim dijapazonom kazni i mera od novcanih, preko zabrane vrsenja duznosti na odredjenom broju utakmica, do visemesecne zabrane vrsenja funkcija. Povrh svega u ovom trenutku je u toku jos jedan disciplinski postupak sa postojanjem potpunog identiteta kako u subjektima prema kojima su izvrseni disciplinski prekrsaji, tako i u samom bicu istih. Na osnovu svega izrečenog zahtevam od DK FSS, da pokrene novi postupak, a po navodima iz ove prijave i izrekne odgovarajuće disciplinske sankcije, tretirajući sve izloženo, kao ponovljen, odnosno, teži slučaj - stoji u prijavi.

Na čijoj ste vi strani u ovoj sagi?

BONUS VIDEO:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.