TAMO NEMA PROFESIONALNIH DIZAČA RUKU: Vuletić kaže da je bitka protiv priznanja Zvezdine titule od opšteg interesa!
Vladimir Vuletić, Foto: Beta/Branislav Božić

BESNI SU MNOGO

TAMO NEMA PROFESIONALNIH DIZAČA RUKU: Vuletić kaže da je bitka protiv priznanja Zvezdine titule od opšteg interesa!

Partizan će pokrenuti spor pred Ustavnim sudom na kome će se boriti sa pravnim argumentima

Objavljeno: 08:50h

Odluka Skupštine Fudbalskog saveza Srbije da zvanično dodeli Crvenoj zvezdi šampionsku titulu iz 1946. godine, što je ukupno 30. titula za crveno-bele, podigla je mnogo bure.

Sa crno-bele strane Topčiderskog brda stižu najave borbe koja će da bude nastavljena već sledeće nedelje. Partizan će pokrenuti spor pred Upravnim sudom na kome će se boriti sa pravnim argumentima, a ne sa profesionalnim dizačima ruku koji su unapred dobili naređenja kako da glasaju na Skupštini.

- Pravni tim FK Partizan će naredne nedelje pokrenuti upravni spor pred Upravnim sudom Republike Srbije. Kako je odluka Skupštine FSS pojedinačni pravni i upravni akt, na osnovu Zakona o upravnim sporovima, FK Partizan će sačiniti tuzbu čiji osnov leži u odredbama ZUS-a budući da držimo da u upravnom aktu nije uopšte ili nije pravilno primenjen zakon, drugi propis ili opšti akt, da u postupku donošenja akta nije postupljeno po pravilima postupka i posebno da držimo kako je činjenično stanje nepotpuno, netačno ili nepravilno utvrđeno - rekao je Vladimir Vuletić, potpredsednik crno-belih za "Telegraf".

Vladimir Vuletić
Vladimir Vuletić foto: Starsport©

Imajući u vidu da pravosuđe u Srbiji nije sjajno, pitanje je veruju li crno-beli pravosudnim organima.

- Mislim da će ova tužba biti razmatrana na forumu u kojem nisu unapred donete odluke profesionalnih dizača ruku i da ćemo biti u prilici da skrupulozno, argumentovano i uz puno poverenje u ovu sudsku instancu povedemo jednu pravnu bitku od opšteg interesa budući da ovakav revizionizam istorije i falsifikovanje činjenica i okolnosti važnih za adekvatno odlučivanje nije viđen u sportskom svetu regiona - dodao je drugi čovek crno-belih.

Vladimir Vuletić i Zvezdan Terzić
Vladimir Vuletić i Zvezdan Terzić foto: Nebojša Mandić

Pitanje je i da li će Crvena zvezda tražiti i vraćanje titule iz 1986. godine.

- Eventualni pravni kontra zahtevi FK Crvena zvezda su, za sada, samo u domenu špekulacija i, po mom misljenju, opšteg pitanja prekluzije. Ako se takav zahtev pojavi, sa zadovoljstvom ću se njime tada pozabaviti - zaključio je Vladimir Vuletić.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.