TRAGEDIJA SRPSKOG AJNTRAHTA: Uzaludni Jovićevi golovi, Čelsi na penale do finala LE! Sveengleska evropska finala
Luka Jović u duelu sa Davidom Luizom, Foto: EPA/Andy Rain

Liga Evrope, 1/2 finale

TRAGEDIJA SRPSKOG AJNTRAHTA: Uzaludni Jovićevi golovi, Čelsi na penale do finala LE! Sveengleska evropska finala

Istorija ne pamti da se ikada dogodilo da će timovi iz iste zemlje igrati i u finalu Lige šampiona i Lige Evrope

Objavljeno: 00:07h

Kakva tragedija za Ajntraht i za Srbe! Luka Jović, Filip Kostić i Mijat Gaćinović su sa svojim Ajntrahtom ostali bez finala Lige Evrope posle lošijeg izvođenja penala 4:3.

Gledaćemo u oba ovosezonska evropska finala samo engleske timove, što se nikada u istoriji nije dogodilo, pošto će se u borbi za trofej Lige Evrope boriti Čelsi i Arsenal (gradski londonski derbi), dok će se za pehar Lige šampiona boriti Totenhem i Liverpul.

Ali, tužna je noć ovo bila za sve navijače Ajntrahta, za sve Nemce, ali i za sve u Srbiji koji su zdušno bodrili trio srpskih reprezentativaca da se domogne finala drugog po važnosti evropskog takmičenja.

Kepa Arizabalaga brani penal Hinteregeru
Kepa Arizabalaga brani penal Hinteregerufoto: EPA/Andy Rain

Borili su se kao lavovi gostujući igrači, posle 120 minuta borbe bilo je 1:1 kao i u prvom meču, i na kraju je penal-rulet odlučivao, a to izgleda nisu vežbali izabranici Adija Hitera.

Iako su prvi stigli do prednost, kada je u drugoj seriji Trap odbranio penal Aspilikuete (pogodili su toga Aler, Jović i De Guzman za Ajntraht i Barkli za Čelsi), ali onda dva uzastopa jedanaesterca Kepa Arizabalaga brani prvo Hinteregeru, pa Pacijenci, dok na drugoj strani rutinski buše mrežu Žoržinjo, David Luiz i na kraju Eden Azar.

Fantastičan meč smo gledali u Londonu, obe ekipe su se borile do poslednje kapi znoja i atoma snage tokom svih 210 minuta računajući obe utakmice, pa je i pravično bilo da se pobednik reši na penale.

Otvorio je meč daleko bolje domaći tim koji je krenuo agresivnije i sa više želje da dođe do pogotka, bilo je nekoliko šansi, u dva navrata je Sari kod sudija tražio jedanaesterac za svoj tim, ali posle prvih 45 minuta bilo je samo 1:0 za domaćina.

Gol je postigao Loftus-Čik u 28. minutu kada mu je Eden Azar odlično asistirao.

Gosti su sa druge strane zapretili samo jednom posle voleja Da Koste koji je ukrotio Kepa.

Ali zato daleko bolji ulazak u drugih 45 minuta gostiju, počeli su da opsedaju gol "plavaca" i to im je donelo izjednačenje već u 49. minutu. Proradila je srpska veza, Jović je spustio loptu grudima Gaćinoviću, ovaj ga odlično proigrao, a naš napadač hladnokrvno postiže svoj 10. gol u ovom takmičenju ove sezone.

S obzirom da je tada sve vraćeno na početak, počele su obe ekipe da igraju fantastično, bilo je opasnih napada, bilo je šansi ispred oba gola, mada su kako je vreme odmicalo igrači Čelsija bili sve opasniji.

Međutim, golova nije bilo ni posle 90 minuta, ali ni posle dodatnih 30. Iako je Zapakosta imao dva fantastična šuta koje je Trap jedva nekako odbio.

Na drugoj strani, dve sjajne šanse za Alera čiji je prvo šut Luiz izbacio sa gol-linije, a potom i Zapakosta.

U finišu drugog produžetka je Aspilikueta i zatresao mrežu, ali je tom prilikom prema proceni sudije napravio faul nad golmanom i taj pogodak je poništen.

Na kraju, čuo se sudijski zvižduk i penali su morali da odlučuju, a tamo kao što već napisasmo, bolje su se snašli igrači u plavim dresovima.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.