NOVI SKANDAL U SUPERLIGI: Sudija priznao gol, gosti se pobunili, on poništio gol! Igrači ga jurili da ga linčuju!
Haos na meču OFK Bačka - Rad zbog sudijske odluke, Foto: Printscreen/Youtube/Superliga Srbija

Jedva su ga spasili

NOVI SKANDAL U SUPERLIGI: Sudija priznao gol, gosti se pobunili, on poništio gol! Igrači ga jurili da ga linčuju!

Nove mučne scene na terenima najvišeg ranga takmičenja u Srbiji

Objavljeno: 12:44h

Ponovo su sudije bile u centru pažnje na mečevima Superlige Srbije i ponovo zbog njihovih odluka je nastao haos.

Osim spornog gola koji je priznat Partizanu za pobedu nad Napretkom, incidenti izazvani odlukama arbitara su viđeni i u Bačkoj Palanci na utakmici Bačke i Rada, dva direktna konkurenta u borbi za opstanak.

Gosti iz Beograda su zabeležili toliko željenu pobedu, ali njoj je kumovala promena odluke glavnog i pomoćnog sudije, koji su najpre priznali, pa potom poništili gol domaćinu za izjednačenje.

Pri rezultatu 2:1 Bačka je postigla gol. Pomoćni sudija Dejan Petrović se nije oglasio, a glavni arbitar Ilija Brdar je pokazao na centar. Igrači Bačke proslavili su pogodak, a onda je usledio potpuni šok. Fudbaleri Rada su opkolili sudiju Petrovića, tražili su ofsajd i nakon kratkog ubeđivanja su i dobili ono što su tražili. Petrović je podigao zastavicu, a glavni sudija je poništio gol domaćina.

To je izazvalo gnev i ogorčenje kod domaćihh igrača i publike. Svi su se ustremili na pomoćnika, golman je kidisao na njega spreman i fizički da ga napadne, publika je pokušavala da ga dohvati dok se on povlačio unazad, sve dok nije stiglo obezbeđenje da zaštiti pomoćnog sudiju.

Sama situacija je vrlo diskutabilna i teško je proceniti da li jeste ili nije bila nedozvoljena pozicija, što možete videti i na 3:17 na snimku.

U svakom slučaju, još jedna skandalozna i tužna epizoda srpskog fudbala.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.