SKANDAL DRMA ČIZMU: Novi Kalčopoli trese Italiju! Ranijeri digao uzbunu izjavom da je utakmica Serije A nameštena!
Klaudio Ranijeri, Foto: EPA/Claudio Peri

OPET?

SKANDAL DRMA ČIZMU: Novi Kalčopoli trese Italiju! Ranijeri digao uzbunu izjavom da je utakmica Serije A nameštena!

Odmah se oglasio i javni tužilac Fudbalskog saveza Italije Đuzepe Pekorao

Objavljeno:

Trener Rome Klaudio Ranijeri rešio je da pred kraj sezone u Seriji A podigne buru u Italiji.

On je izjavio da je utakmica koju su odigrali Inter i Lacio pre devet godina bila nameštena. Tada su nero-azuri pobedili sa 1:0, strelac je bio Samjuel Eto i titula je završila u Interovim vitrinama.

- Pre devet godina desilo se da je Lacio pustio Inter da pobedi kako bi im olakšali put do titule - izjavio je Klaudio Ranijeri.

Njegove reči su izazvale buru u zemlji koja je već jednom pregrmela aferu Kalčopoli. Odmah se oglasio i javni tužilac Fudbalskog saveza Italije Đuzepe Pekorao koji je tražio snimak konferencije kako bi je analizirao i pokrenuo disciplinski postupak.

Reakcija je stigla i od gradskog rivala Vučice, Lacija, u kojoj se traži da čelnici lige reaguju.

- Verujem da bi liga trebalo da interveniše povodom izjava Ranijerija. Izjave su ozbiljne i teške, navijač može da misli ono u šta veruje, zvaničnik je osoba koja ima odgovornost i mora davati izjave koje potkrepljuju dokazi, inače to postaje uvredljivo za tim i klub koji to ne zaslužuje. Lacio nema nameru da otvori kontroverzu sa Romom, ali moramo da branimo poziciju koja je ugrožena nakon ovih izjava i stvara napetost među pristalicama dva kluba. Neki navijači nebesko-plavih kažu da je Vučica previše lako pobedila u poslednje dve utakmice, ali niko iz kluba ne bi ni u snovima pomislio da kaže tako nešto - navedeno je u saopštenju rimskog kluba.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.