SAVO MILOŠEVIĆ ZNA KO JE FAVORIT U POLUFINALU KUPA: Žestoko je pecnuo Zvezdu, a isprozivao je i Nenada Lalatovića!
Savo Milošević, Foto: Beta/Branislav Božić

POLUFINALE KUPA SRBIJE

SAVO MILOŠEVIĆ ZNA KO JE FAVORIT U POLUFINALU KUPA: Žestoko je pecnuo Zvezdu, a isprozivao je i Nenada Lalatovića!

Pobeda na domaćem terenu u polufinalu Kupa Srbije protiv Radničkog iz Niša i eventualni plasman u finale donekle bi izvukli sezonu tima iz Humske

Objavljeno:

Partizan je u rezultatskoj krizi već neko vreme.

Zato bi pobeda na domaćem terenu u polufinalu Kupa Srbije protiv Radničkog iz Niša i eventualni plasman u finale donekle izvukli sezonu tima iz Humske.

- Ovo je jedna od najbitnijih utakmica u sezoni. Ima specifičnu težinu, s obzirom na sve što se dešavalo tokom godine, dobrim rezultatom možemo dosta toga da popravimo. Radnički je pokazao zavidan kvalitet, iskusan je, u mnogim stvarima je u prednosti, ali nemamo pravo da mu prepustimo ulogu favorita. To nemamo pravo ni ja, ni bilo ko u klubu. Oni nemaju opterećenje uloge favorita. Radnički je pokazao kontinuitet u odnosu na nas tokom sezone. Moramo to da vrednujemo. Ne kažem to da bih tražio alibi, ovo je realno sagledavanje situacije. Neću kukati ni ovom prilikom, posedujemo kvalitet, a mogućnosti našeg tima su veće nego što pokazujemo... Protiv Zvezde je recimo Partizan igrao odlično, te velike, jake utakmice su pokazale da ekipa ima veći kvalitet nego što se vidi - rekao je Savo Milošević, trener Partizana.

Savo Milošević
Savo Miloševićfoto: Beta/Branislav Božić

Nekadašnji napadač crno-belih je već 20 dana na klupi Partizana pa je stekao i bolji utisak o timu, ali zna da mu je potrebno još vremena.

- Ne donosim čarobni štapić. Da ne letim posle jedne pobede. Radili smo neke stvari koje su više psihološke prirode i neke je ekipa prihvatila. Ništa revolucionarno, jer je teško menjati automatizme koje je tim stekao u poslednjih deset meseci. Srećom, imamo iskusne igrače koji brzo prepoznaju stvari, pa ekipa razume zašto od nje tražimo korekcije. Nemoguće je sve raditi detaljno, već od juna razmišljamo o dugoročnijem rešenju. Uprkos pobedi u poslednjoj utakmici, i dalje imamo padove tokom igre u kojima možemo biti kažnjeni i jačim utakmicama. To je pitanje psihologije. Samopouzdanje proizilazi iz psihološkog pritiska. Suviše je kratak period da bismo nešto sad menjali - dodao je.

Utakmica polufinala Kupa na programu je u sredu, ali to će biti samo jedan korak ka finalu. Navijače crno-belih može da raduje činjenica da svi igrači ili zdravi ili da se oporavljaju od povreda.

- Ovo je dvomeč. Ona ekipa koja bude pokazala više strpljena, želje i volje imaće i veće šanse da se raduje... Očekujem Radnički u istom obliku kao i dosad. To je tim koji ima odlike svog trenera, u smislu energije i agresije. Naš zadatak je da izbegenemo stihiju i jurnjavu na terenu. Bilo koja pobeda je dobar rezultat pred revanš. Ceo pogon nam je na raspolaganju. Manjih problema ima, ali praktično svih 27 fudbalera trenira. Možda nisu svi blizu takmičarskog nivoa, poput Muse, ali i on bi trebalo uskoro da se vrati, jer je u trenažnom procesu. Nemanja Nikolić je imao povredu leđa i nije hteo nikom da zauzima mesto, to je za poštovanje. Poseduje potencijal, može više nego što je dosad pokazivao, protiv Zvezde i na još nekim uttakmicama je nagovestio potencijal, ali sam uveren da ćemo uspeti iz njega da izvučemo najbolje - izjavio je Milošević.

Poznato je da je trener Nišlija Nenad Lalatović nosio dres Crvene zvezde i da je kao strateg veoma temperamentan i da se ne libi da uđe u verbalni sukob sa navijačima.

- Ta taktika Lalatovića je dobra po njegov tim. Nadam se da naša publika neće dvaput nasesti na istu foru - dodao je trener Partizana.

U drugom polufinalu Kupa Srbije sastaju se Crvena zvezda i Mladost iz Lučana. Neizbežno je bilo pitanje ko bi više odgovarao crno-belima ukoliko se plasiraju u finale.

- Koga bih voleo u finalu? Mladost iz Lučana - iskren je bio Savo Milošević.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.