LIONEL MESI OGOLJEN DO KOSKE: Otkrio bolne detalje iz karijere, zašto ga zemljaci mrze, a pominjao je i Ronalda!
Lionel Mesi, Foto: EPA/Rodrigo Jimenez

OTVORENO

LIONEL MESI OGOLJEN DO KOSKE: Otkrio bolne detalje iz karijere, zašto ga zemljaci mrze, a pominjao je i Ronalda!

Često mu zameraju da bolje igra u Barseloni nego u reprezentaciji

Objavljeno:

Argentinac Lionel Mesi je zvezda Barselone.

Iako je sa timom iz Katalonije osvojio sve što se može osvojiti u fudbalskom svetu, sa reprezentacijom Argentine nikako ne uspeva da dođe do trofeja. Zbog toga je u rodnoj zemlji često na meti kritika pa je bilo priča da su ga neuspesi slomili i da neće više igrati za nacionalni tim.

- Ni ova nova generacija, kao ni prošla, nije dobro prihvaćena u javnosti. Ne prodajemo maglu, mi smi profesionalci i želimo da pobeđujemo. Što se mene tiče, želim da osvojim nešto sa Argentinom i igraću na svim velikim takmičenjima. Mnogo ljudi je pričalo prethodnih meseci da se neću vratiti… Sin me je na kraju pitao zašto me toliko mrze u Argentini - rekao je Mesi u intervjuu za argentinski "Radio 947".

Novi početak nije bio sjajan pošto je Venecuela u prijateljskom meču pobedila Gaučose sa 3:1. Kapiten je stao u odbranu saigrača rekavši da su mnogi od njih tek počeli da igraju za reprezentaciju i da treba imati strpljenja sa njima i da je sa svim igračima u dobrim odnosima.

Ispadanje od Francuske u osmini finala Svetskog prvenstva u Rusiji još peče navijače posebno zbog činjenice da su se Argentinci jedva domogli druge faze.

- Mnogo stvari nije bilo kako bi trebalo još od početka. Nismo dobili prvu utakmicu, promašio sam penal. Druga utakmica je počela dobro, ali se sve raspalo posle prvog gola. Protiv Francske kod 2:2 oni su postigli gol i nismo mogli više da se vratimo. Nakon Mundijala nisam bio mogao da pričam na tu temu. Želeo sam samo da se zatvorim, da budem sa porodicom, da se sklonim od svega. Deset godina su nas loše tretirali u Argentini. Igrali smo tri finala i nijedno nismo dobili i tako smo zatvorili ciklus. Mislim da nijedna generacija nije morala da se nosi sa toliko problema kao ta. A, ostvarili smo velike stvari: igrali finale Mundijala, finale dva Kupa Amerike. Nije lako doći do toga - dodao je.

Tokom Mundijala u Rusiji i posle njega buknule su priče da je Mesi alfa i omega reprezentacije, da upravlja Savezom, da bira sastav i taktiku, smenjuje selektore, ali je omaleni Argentinac sve to demantovao. Da je 2014. godine, kada je Nemačka slavila u finalu Šampionata sveta protiv Argentine, Mesi podigao Zlatnu boginju sve bi bilo drugačije u njegovoj biografiji.

- Da li znate koliko puta sam gledao snimak finala i svih šansi koje smo imali? Mnogo toga bi bilo drugačije da smo bar jednu iskoristili - rekao je Mesi.

Često mu zameraju da bolje igra u Barseloni nego u reprezentaciji, a nedavno je njegov protiv Hetafea proglašen za najlepši u istoriji kluba iako bi se Mesi pre odlučio za pogotke protiv Reala u polufinalu Lige šampiona na "Santjago Bernabeu" ili glavom protiv Mančester junajteda.

Pominjao je i velikog rivala Kristijana Ronalda sa kojim se takmiči poslednjih 15 godina.

- Nedostaje mi Ronaldo u Španiji. Uvek mi je bilo drago da ga gledam, koliko god me bolelo kada ga vidim kako podiže trofeje. Voleo bih da je i dalje tu. Mnogo poštujem Juventus, a otkako je Kristijano tamo – još više. Nadam se da ćemo se sresti u finalu Lige šampiona, pa onda šta bude - zaključio je Mesi.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.