PJANIĆ DOVEO PROSINEČKOG OD TRANSA DO OČAJA: Bosna ispustila 2:0, ali Skandinavci su nam doneli ludilo godine!
Robert Prosinečki će biti besan na Miralema Pjanića, Foto: AP

Kvalifikacije za EURO 2020

PJANIĆ DOVEO PROSINEČKOG OD TRANSA DO OČAJA: Bosna ispustila 2:0, ali Skandinavci su nam doneli ludilo godine!

Neverovatno je šta se zbilo na utakmicama Švajcarska - Danska i Norveška Švedska

Objavljeno:

Neverovatnu priliku je propustila Bosna i Hercegovina za savršeno otvaranje kvalifikacija za EURO, a to bi moglo da ide na dušu Miralemu Pjaniću, koji je dobio crveni karton i ostavio svoje saigrače na cedilu u duelu sa Grčkom.

A počeli su idealno "zmajevi" kada su već posle 15 minuta meča u Zenici vodili 2:0.

Višća ih je doveo u vođstvo u 10. minutu, a pet minuta kasnije grčki golman pravi glupost meseca i postavlja samo jednog igrača u "živi zid" na slobodnjaku Pjaniću, koji to koristi i maestralnim udarcem pogađa sam ugao.

Bacio je tada u trans selektora Roberta Prosinečkog koji je počeo da skače i da trči pored aut linije, kao svojevremeno kada je sedeo na klupi Crvene zvezde.

Međutim, ako ga je tada bacio u trans, u 65. minutu je izazvao njegov ogromni gnev kada je neoprezno startovao na jednog grčkog fudbalera (isto kao Pepe nad Tadićem), a sudija nije imao milosti i pokazao je direktan crveni karton Pjaniću.

Da stvar bude gora po BiH minut ranije je Šunjić skrivio penal koji je u pogodak pretvorio Fortunis i smanjio zaostatak.

I Bosna i Hercegovina sa igračem manje u narednih skoro pola sata nije izdržala i primila je još jedan gol, a strelac je bio Kolovos za 2:2.

U istoj grupi Italija je lako izašla na kraj sa Lihtenštajnom 6:0 uz dva gola veterana Kvaljarele, a po jednom su se upisali i Sensi, Verati, Pavoleti i tinejdžer Kin (drugi uzastopni pogodak za reprezentaciju).

Najveća ludnica viđena je u skandinavskom derbiju između Norveške i Švedske, koja je izvela neverovatni preokret u samom finišu utakmice.

Uhhh, šta se to zbilo sa Norvežanima u poslednjih dvadeset minuta, nakon što su vodili velikih 2:0 golovima Jonsena i Kinga.

I onda potop od 70. minuta. Grankvist je promašio penal, ali je na odbitak naleteo Klasen i prepolovio vođstvo Norveške. Usledili su silni napadi Šveđana koji su im se isplatili u 86. minutu kada u junaka izrasta Kveson koji uz pomoć jednog norveškog defanzivca pogađa mrežu za izjednačenje.

Ali ludilu i spektaklu tu nije bio kraj. Isti igrač u prvom minutu sudijske nadoknade donosi potpuni preokret da bi Kamara bukvalno u poslednjim sekundama posle kornera ostao sam na petercu i prosledio loptu u mrežu za konačnih 3:3.

No nije to bio jedini ludački meč koji se odigrao ove večeri, jer su još neverovatniju predstavu izveli Danci u Švajcarskoj pošto su stigli od 0:3 do 3:3 za samo 9 poslednjih minuta meča.

"Sajdžije" su ispustile ogromnu prednost koju su stekle golovima Frojlera, Džake i Emboloa, kada je sve ukazivalo na njihovu laganu pobedu, ali sa time se nisu složili gostujući igrači.

Jorgensen u 84. minutu postiže prvi gol za Dance, u 88. Gitkjaer smanjuje na 3:2, da bi u trećem minutu nadokande Dalgard postigao gol za izjednačenje.

GRUPA D

Švajcarska - Danska 3:3 (Frojler 19, Džaka 66, Embolo 76 - Jorgensen 84, Gitkjer 88, Dalsgard 90+3)

Republika Irska - Gruzija 1:0 (Hurihejn 36)

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

GRUPA F

Malta - Španija 0:2 (Morata 31, 73)

Norveška - Švedska 3:3 (Jonsen 41, King 59, Kamara 90+6 – Klaeson 70, Kvaison 86, 90+1)

Rumunija - Farska Ostrva 4:1 (Deak 26, Kešeru 29, 32, Puškaš 63 – Davidsen 40p)

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Grupa J

Jermenija - Finska 0:2 (Jensen 14, Soiri 78)

BiH - Grčka 2:2 (Višća 10, Pjanić 15 - Fortunis 64p, Kolovos 85)

Italija - Lihtenštajn 6:0 (Sensi 17, Verati 32, Kvaljarela 35, 45+3, Kin 70, Pavoleti 76)

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.