KRATER 10 METARA! BOMBE DUGAČKE I BELE! Fudbaler Zvezde se setio kako su dve NATO rakete pale u njegovo selo!
Jovančić i Vukanović na meču sa Zemunom, Foto: Starsport©

DA SE NE ZABORAVI!!!

KRATER 10 METARA! BOMBE DUGAČKE I BELE! Fudbaler Zvezde se setio kako su dve NATO rakete pale u njegovo selo!

- Imao sam šest godina kada je počelo bombardovanje - počeo je svoj razgovor sa nama

Objavljeno:
Uroš Marjanović

Srbija pamti i Srbija ne zaboravlja žrtve NATO agresije! I sećamo se toga svakog 24. marta, ali i nekoliko dana posle i pre toga!

Stoga, novi fudbaler Crvene zvezde Aleksa Vukanović, koji je u zimskom prelaznom roku u Ljutice Bogdana stigao iz kruševačkog Napretka, u razgovoru za Espreso.co.rs prisetio se dana kada je, iako veoma mlad, bio svedok bombardovanja Srbije i Crne Gore (Jugoslavijom).

- Imao sam šest godina kada je počelo bombardovanje. Ostali smo u selu, Nemanovci (blizu Novog Sada prim.aut.), meštani su se često sakrivali u podrume kada bi se začule sirene. Ipak, moji roditelji nisu hteli da idemo, pa smo ostajali kod kuće svi zajedno - počinje prisećanje na te veoma loše dane Vukanović.

- Jako ružno sećanje, sva ta buka... Čak su dve rakete pale na početak i kraj sela, ali sva sreća nisu eksplodirale. Kasnije smo išli da ih vidimo kada su ih očistili, bile su dugačke dva metra, bele boje, a krater oko njih nekih 10-tak metara - podelio je za Espreso.co.rs svoje najteže sećanje koje se odnosi na tu 1999. godinu.

- U suštini, baš ružno sećanje i nikada se ne ponovilo - zaključio je bivši igrač kruševačkog Napretka.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.