RONALDO JE IGRAČ KAKAV SE RAĐA JEDNOM U 100 GODINA: Međutim, Krstajić i Kolarov imaju plan kako da ga zaustave!
Mladen Krstajić, Foto: Starsport©

OKUPLJANJE ORLOVA

RONALDO JE IGRAČ KAKAV SE RAĐA JEDNOM U 100 GODINA: Međutim, Krstajić i Kolarov imaju plan kako da ga zaustave!

Selektor Mladen Krstajić se obratio prisutnim novinarima sa kojima je imao da podeli dosta toga

Objavljeno: 18:21h
Nikola Husein

Fudbalska reprezentacija Srbije okupila se u Kući fudbala u Staroj Pazovi oko 17 časova pred prijateljski meč sa Nemačkom i kvalifikacioni meč za EURO 2020 sa Portugalom (oba u gostima).

Da podsetimo, selektor Mladen Krstajić se odlućio za sledeće igrače:

Golmani: Marko Dmitrović, Predrag Rajković i Nikola Vasiljević;

Odbrana: Antonio Rukavina, Nemanja R. Miletić, Uroš Spajić, Nikola Milenković, Miloš Veljković, Stefan Mitrović, Aleksandar Kolarov i Miroslav Bogosavac.

Vezni red: Nemanja Matić, Ljubomir Fejsa, Nemanja Maksimović, Saša Lukić, Sergej Milinković Savić i Branko Jovičić,

Luka Jović, a iza njega debitant Miroslav Bogosavac u društvu golmana Predraga Rajkovića
Luka Jović, a iza njega debitant Miroslav Bogosavac u društvu golmana Predraga Rajkovića foto: Starsport©

Napad: Dušan Tadić, Filip Kostić, Adem Ljajić, Andrija Živković, Darko Lazović, Mijat Gaćinović, Nemanja Radonjić, Aleksandar Mitrović, Aleksandar Prijović i Luka Jović.

Pojedini fudbaleri su protekle nedelje zaradili manje povrede (Aleksandar Mitrović, Nemanja R. Miletić...) i njihovo stanje bi trebalo da bude procenjeno od strane lekarskog tima, a ukoliko ne budu na raspolaganju, možda uslede i novi pozivi.

Naravno, među pozvanima nema Luke Milivojevića koga je selektor "otpisao" na prethodnoj konferenciji za medije rekavši da "on više ne želi da igra za Srbiju", dok je u međuvremenu pouzdani vezista demantovao selektora, još jednom ga optuživši da govori neistine. Nema sumnje da će ovo ponovo biti tema konferencije za medije, kao što je od početka Lige nacija.

Okupljenim novinarima u Staroj Pazovi se obratio selektor Krstajić, koji je pre svega poručio:

- Drago mi je da ste došli u ovolikom broju. To je znak da je fudbal u Srbiji u prvom planu - počeo je Krstajić na konferenciji za medije.

Onda se osvrnuo na povrede, o čemu smo vam već pisali, pa možete pročitati OVDE.

- Povrede su sastavni deo sporta. Nismo imali sreće da nas zaobiđu, nema kuknjave i žala, imamo momke koji će dati sve od sebe. Nemamo mnogo vremena da se spremimo, jedan trening ovde, putujemo, tamo ćemo odraditi jedan trening i potom igrati sa Nemcima. Potom Portugal koji je jako važna utakmica za nas - dodao je.

Kako zaustaviti Kansela i Ronalda, pitali su novinari:

- Sigurno da imamo ideju kako da ih zaustavimo - rekao je Krstajić.

Upitan za Luku Milivojevića i Marka Grujića, nije baš bio raspoložen za priču o njima.

- Ja želim samo da kažem da smo danas se okupili da pričamo o dve predstojeće utakmice, a sve ostale stvari vezane šta je već bilo na prošloj konferenciji ne bih više komentarisao. Okrećem se momcima koji su pozvani i mečevima sa Nemačkom i Portugalom - zaključio je Krstajić.

Kapiten Aleksandar Kolarov se podrobnije osvrnuo na Portugalce.

- Čim krenemo kako ne treba, tako i završimo. Portugal je najvažnija utakmica u ovim kvalifikacijama, potom i Ukrajina, tako da sa dva dobra rezultata možemo da napravimo dobru situaciju. Isto tako sa dva loša može sve da se zakomplikuje - poručio je Kolarov.

Kako zaustaviti Ronalda, pitali su i Kolarova...

- Ronaldo i Mesi su igrači koji se rađaju jednom u sto godina. Nema tu neke taktike posebne, probaćemo da ih zaustavimo!

Aleksandar Kolarov
Aleksandar Kolarov foto: Espreso.co.rs

Na pitanje o neuspesima u svim prethodnim kvalifikacijama za EURO, kapiten je dodao:

- Što se tiče Evropskog prvenstva, bio sam još klinac kad smo igrali, neuspeh je što nismo dugo igrali. Neuspešni smo bili u njima, bilo je problema i van, ali je uvek bila naša krivica. Ne postoji poseban pritisak, igramo za prolazak na najveća takmičenja i mi stariji namećemo taj pritisak zbog rezultata, to je sasvim normalno.

Utakmica sa Nemačkom na programu je u sredu od 20.45 u Dizeldorfu, dok je meč u Portugalu na programu pet dana kasnije.(ponedeljak) u istoj satnici.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.