KEPA, UČI KAKO SE POSTAJE MILJENIK NAVIJAČA: Ovaj slavni Nemac je uradio nešto potpuno drugačije od Španca!
Ginter Necer u akciji, Foto: Printscreen/Youtube

LEGENDA

KEPA, UČI KAKO SE POSTAJE MILJENIK NAVIJAČA: Ovaj slavni Nemac je uradio nešto potpuno drugačije od Španca!

Potez koji je Španac napravio starije fudbalske zaljubljenike je podsetio na legendu Borusije iz Menhengladbaha

Objavljeno:

Finale Liga kupa između Mančester Sitija i Čelsija u kome su slavili Građani ostalo je u senci skandala koji je napravio golman londoske ekipe Kepa Arizabalaga.

Potez koji je Španac napravio starije fudbalske zaljubljenike je podsetio na legendu Borusije iz Menhengladbaha Gintera Necera koji je nešto slično uradio 1973. godine, ali sa pozitivnim ishodom. Sa 19 godina, Necer je ispunio san i postao član Borusije dok je bila u trećoj ligi. Pored njega, šrafovi ekipe bili su Berti Vogts, Herbert Laumen i Jup Hajnkes. Klub je napustio 1973. godine kada je otišao u Real, ali je to učinio kao miljenik navijača.

Te godine Borusija je u finalu Kupa igrala protiv Kelna. Nekoliko dana pre velikog meča, Necer koji je žudeo za novim izazovima, rekao je treneru Hensu Vajsvileru da odlazi u Real. Kako se i očekivalo, šef stručnog štaba ga je ostavio na klupi, na zgražavanje pristalica Borusije, uz obrazloženje da je Neceru umrla majka i da nije psihički sposoban za taj meč. Svi su u čudu gledali kako sjajni fudbaler sa strane posmatra borbu za trofej. Borusija je povela, ali Keln je uspeo da izjednači.

U svlačionici na poluvremenu trener Borusije je pitao Necera da li je spreman, a igračev odgovor je bio oštar.

- Ne trebam vam - izjavio je Necer.

Pre produžetaka, fudbaleri Borusije i Kelna su popadali po terenu od umora. Član ekipe iz Menhengladbaha Kristijan Kulik je signalizirao da zbog grčeva ne može da nastavi utakmicu. Svi su se na klupi uskomešali oko toga ko će ući u igru, ali je tada na scenu stupio Ginter Necer. Hladan kao led je prišao treneru.

- Sad ja igram - rekao je Necer šeffu stručnog štaba.

Skinuo je trenerku, vezao kopačke i postao prvi fudbaler u istoriji svetskog fudbala koji je sam sebe uveo u igru. U prvom kontaktu sa loptom, Necer je povukao akciju, sa Bonhofom odigrao supli pas i prelepim udarcem postigao gol za konačnih 2:1. U madridski klub, Necer je otišao kao legenda Borusije sa trofejem u rukama i heroj navijača.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.