BOLJE DA ĆUTI, DA JA NE OTVORIM NJEGOV DOSIJE! Ilija Petković odbrusio Rambu na optužbe da su mu tražili pare!
Dejan Rambo Petković i Ilija Petković, nekadašnji selektor SCG, Foto: Profimedia/Dragana Udovičić

U to vreme pomoćnik Santraču

BOLJE DA ĆUTI, DA JA NE OTVORIM NJEGOV DOSIJE! Ilija Petković odbrusio Rambu na optužbe da su mu tražili pare!

Nekadašnji fudbaler je podigao buru u javnosti svojim tvrdnjama

Objavljeno:

Dejan Rambo Petković uzburkao je srpsku fudbalsku javnost svojom izjavom da mu je tražen novac da bi 1998. godine bio u reprezentaciji Jugoslavije za Svetsko prvenstvo u Francuskoj.

Legendarni fudbaler koga smatraju ikonom u Brazilu je ispričao da je rekao to predsedniku svog tadašnjeg kluba Vitorije koji je bio spreman da mu da novac, ali da je on to odbio i rekao da mu ne pada na pamet da plati mesto u nacionalnom timu.

Povodom tih njegovih tvrdnji sada se oglasio Ilija Petković, koji je u to vreme bio pomoćnik tadašnjeg selektora Slobodana Santrača, i nije ni na malo lep način odgovorio Rambu.

Ilija Petković je odgovorio Rambu Petkoviću
Ilija Petković je odgovorio Rambu Petkovićufoto: Dado Đilas

- Još je žalosnije što sada to pominje. Kako da mu odgovore pokojnici? Santrača ne sme da uzima u usta, pod jedan. A pod dva, u reprezentaciji sam bio dugo i ne znam da je iko tražio pare fudbalerima da bi bili pozvani. Uz puno uvažavanja bolje mu je da ćuti. Nemoj da ja otvorim njegov dosije - rekao je Petković u izjavi za "Alo".

Trojica glavnih ljudi (predsednik FSJ Miljan Miljanić, generalni sekretar FSJ Bata Bulatović i selektor Slobodan Santrač) u jugoslovenskom fudbalu u to vreme su nažalost u međuvremenu preminuli.

Ilija Petković kaže da je uvek spreman za razgovor sa Rambom Petkovićem
Ilija Petković kaže da je uvek spreman za razgovor sa Rambom Petkovićemfoto: Dado Đilas

- On je sportista, a sportista treba da bude čist u duši. Ne valja to što radi. Nije pošteno. Halucinira posle toliko godina. Mesto u reprezentaciji se dobija kvalitetom nikako ucenom. Ako mu je neko tražio pare, zašto ne kaže ime i prezime. Ružno je to što priča, ružno. Ceo Brazil je igrao u Evropi, a on u Brazilu... Poštujem ga kao momka i igrača, ali ne sme ovo da radi. Ako već želi dijalog posle toliko godina, evo, ja sam spreman - dodao je bivši selektor.

Inače, Ilija Petković je kao selektor reprezentacije SCG odbio da pozove Ramba Petkovića i u reprezentaciju za Svetsko prvenstvo 2006. u Nemačkoj, iako je on tada igrao u izvrsnoj formi i postojao pritisak javnosti da bude pozvan u nacionalni tim.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.