OČEKUJEM DA ĆE MALO DA NAS TUKU: Partizanov čarobnjak za Espreso pred duel sa Grofom Božovićem!
Nebojša Kosović na utakmici protiv Nordsjelanda, Foto: Nebojša Mandić

Pripreme u Beleku

OČEKUJEM DA ĆE MALO DA NAS TUKU: Partizanov čarobnjak za Espreso pred duel sa Grofom Božovićem!

Nadimak Hari Poter nadenuo mu je bivši cimer Marko Janković, koji više nije u klubu, ali se ta šala zbog frizure koju je nosio nekad davno i dalje održala u životu

Objavljeno: 10:20h
Aleksa Radosavljević

Brojimo sitno do završetka pripremnog perioda Partizana u turskom letovalištu Belek. Još samo dve utakmice ostale su do kraja - Krila Sovjetov i Mladost Doboj.

Posle dva početna poraza od Slovana iz Libereca i Krakovije, crno-beli su slavili nad Šahtjorom sa 2:0 i na taj način podigli samopouzdanje, kako među stručnim štabom, tako i među igračima.

Na tom meču, jedan od najboljih na terenu bio je Nebojša Kosović, a upravo sa njim odlučili smo da popričamo pred duel sa ruskim timom, ali i da sumiramo utiske dosadašnjeg toka priprema.

Bliži se kraj boravka u Turskoj, među nama novinarima već se pojavljuju znaci nervoze, kako je sa igračima?

- Generalno je isto. Imamo još dva dana, tu smo preko deset dana. Jedemo jednu te istu hranu, budimo se svaki dan u sedam, isti je ritual, što je pomalo dosadilo, pa jedva čekamo da se vratimo u Beograd. U svakom slučaju, izdržaćemo.

Kako provodite vreme osim što trenirate i jedete?

- Letos na pripremama smo imali neke slobodne dane, na ovim nismo imali gotovo nijedan. Što se tiče mene, iskoristim da malo odspavam. Danas smo prvi put, posle deset dana bili malo do plaže. BIli smo malo i u jednom šoping centru, ali uglavnom smo po hotelu, na masažama. Neki su i povređeni pa su na terapijama - kaže Kosović za Espreso.

Nebojša Kosović pred utakmicu sa Srbijom na Marakani
Nebojša Kosović pred utakmicu sa Srbijom na Marakani foto: Starsport©

Kako ti se sviđa hrana u Turskoj?

- Raznovrsna je, ima dosta stvari, ali je sada već dosadilo, pošto moramo zdravo da se hranimo. Jedemo samo piletinu i ribu po ceo dan, ponekad uzmem i pastu.

Protiv Šahtjora si odigrao odličnu partiju, bio jedan od najboljih na terenu, kako si ti to doživeo?

- Lakše igramo protiv ekipa koje hoće da se nadigravaju, koje se ne zatvaraju, jer imaš više vremena i prostora da razmisliš gde ćeš da pošalješ loptu. To se pokazalo i u grupnoj fazi Lige Evrope, gde smo pobedili Jang Bojs i igrali nerešeno sa njima prošle sezone. Jednostavno, teže nam je protiv onih koji se zatvore i brane. Iz utakmice u utakmicu sve ide ka boljem, što je i logično. Umorni smo, mnogo se radilo u tererani, teške su noge, ali me raduje da igramo sve bolje. Dali smo dva gola, popravili efikasnost, koja će nam trebati i u prvenstvu. Moram da kažem da smo i dalje teški, jer se dobro trenira.

Ko ti je omiljeni saigrač, ali ne na terenu, već van njega?

- Bio je to moj cimer Marko Janković, ali moram reći da obožavam i Sašu Ilića. Gde je on, tu je šala, dobra atmosfera. Ne možeš nikad da ga vidiš tužnog, nervoznog, što mi mnogo znači, još je i legenda. Svi igrači pokušavaju da se ugledaju na njega.

Marko Janković na Večitom derbiju
Marko Janković na Večitom derbiju foto: Starsport©

Da li ti je ikad zasmetalo kada su te poredili sa Sašom Ilićem?

- Ponekad mi prija, ali sam uvek sebi govorio "kakav Ilić", on je legenda kluba ne može niko da ga stigne. Jedan jedini, toliko je utakmica odigrao, dao toliko golova. Jednostavno mi je drago što mogu da se družim sa njim.

Sezona kod Marka Nikolića bila je za tebe sezona iz snova, jer si sa Partizanom osvojio duplu krunu. Međutim, onda je usledila ta povreda. Koliko te je ona unazadila, tj, koliko te je unazadilo to što si tri nedelje igrao rovit, da bi ti naposletku pukli ligamenti?

- Kod Marka sam doživeo preporod igrajući sa Evertonom i Markom Jevtovićem, ali onda se protiv Voždovca desio taj peh. Ni sam ne znam još, neki su mi rekli da je to već bilo napuklo i da je samo pitanje bilo kada će se dokrajčiti, ali... Išao sam na terapije dve, tri nedelje, pa je usledio poziv za reprezentaciju. Osećao sam se dobro, hteo sam da igram, ali sam znao da nije noga skroz zdrava. Međutim, nisam znao ni da nešto tako ozbiljno može da se desi. Potrefilo se da sam igrao protiv Kazahstana, na veštačkoj travi, gde sam kod promene pravca osetio da je nešto puklo. Iskreno, malo me je to posle zakočilo, normalno je da psihički padneš. Glavni problem kod te povrede je što oporavak traje mnogo - 6 do 7 meseci moraš da čekaš dok drugovi treniraju. Tako da, unazadila me je ta povreda, ali nadam se da ću ove polusezone da se vratim na stazu tih partija.

Marko Nikolić pred finale Kupa Srbije 2017.
Marko Nikolić pred finale Kupa Srbije 2017. foto: Saša Pavlić Koky

Za tebe se ponekad može čuti da si "kralj pripremnih utakmica". Da li ti to smeta?

- Ne smeta mi. Kod Marka Nikolića sam dobro odradio te pripreme, pa smo osvojili duplu krunu.

Da li si se posle četiri i po godine u Partizanu malo zasitio ili planiraš možda da celu karijeru provedeš u Humskoj?

- Ne planiram baš celu karijeru da provedem ovde, više me je ta povreda prikočila. Možda bih već i otišao negde, ali šta da se radi... Nadam se i ja da će doći neko moje vreme, pošto svi žele da odu u inostranstvo da bi obezbedili familiju.

Nebojša Kosović
Nebojša Kosović foto: Dado Đilas

U sledećoj utakmici igrate protiv ekipe koju sa klupe predvodi Miodrag Grof Božović (Krila Sovjetov), čovek koji je već jednom izgubio sve od Partizana. Kako bi prokomentarisao ponovni susret sa njim?

- On je kada smo "oteli" tu titulu Zvezdi bio na klupi našeg večitog rivala. Možda je zato specifična situacija, ali se pripremamo kao za svaku drugu utakmicu.

Miodrag Božović Grof sa klupe predvodi Krila Sovjetov
Miodrag Božović Grof sa klupe predvodi Krila Sovjetov foto: Marina Lopičić

Misliš li da će naterati igrače da vas zbog toga malo više "biju"?

- Oni su generalno takva ekipa, koja igra čvrsto na sredini terena, tako da očekujem da će biti malo tuče, ali valja i na to da se naviknemo.

NADIMAK HARI POTER DAO MU JE BIVŠI CIMER

Ko ti je "nadenuo" taj interesantan nadimak po poznatom čarobnjaku iz knjige Džoane K. Rouling?

- Naravno, Marko Janković. Mnogo takvih fora je krenulo od njega, samo mi je žao što više nije tu sa nama...

Utakmica protiv Krila Sovjetov igra se u sredu od 15 časova po našem vremenu.

BONUS VIDEO:

(Izveštač Espresa sa priprema Partizana - Aleksa Radosavljević)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.