Večiti pritisak: Nije lako biti sudija u Srbiji! (GIF) (FOTO)

Uvek neko ispašta

Večiti pritisak: Nije lako biti sudija u Srbiji! (GIF) (FOTO)

Sudije uprkos raznoraznim pritiscima kojima su izloženi ipak ne bi smele da greše, pogotovo u važnim mečevima, poput srpske svetinje
Objavljeno:

Jubilarni, 150. večiti derbi između Partizana i Crvene zvezde na stadionu u Humskoj okončan je trijumfom crveno-belih sa 2:1. Po ustaljenom običaju, nakon završetka utakmice analiziraju se svi detalji meča, kao i oni sporni, kojih je bilo i ovog puta. Crno-beli deo Topčiderskog brda imao je šta da stavi na teret glavnom arbitru Vladi Glođoviću, odmah nakon okončanja utakmice. U Partizanu smatraju da je u subotu njihov tim pokraden od strane arbitra iz Vrbasa i njegovih pomoćnika. Zbog ovih spornih situacija Partizan grmi na arbitra! (GIF) (FOTO) Inače, Glođoviću je ovo bio debitantski derbi, a nakon sednice Komisije za posmatranje suđenja biće poznat epilog salvi optužbi, koje mu se stavljaju na dušu.

Saša Pavlić Koky
Međutim, ono što je evidentno, nama Srbima je u mnogim stvarima teško udovoljiti, tako je i kada je u pitanju izbor glavnog sudije za derbi. Čim se obelodani ime, kreću raznorazne spekulacije, a mediji se prosto utrkuju u isticanju svojevrsnih detalja, poput onog "koliko dugo Partizanu ili Zvezdi dugo nije sviran penal". Tomić besan posle derbija: Nisam video veći penal od onog! Faul za Zvezdu nije postojao! (VIDEO) Postala je tradicija da se uoči derbija stvori neviđeni pritisak na arbitre usled takvih deklarativnih naklapanja. I onda šta se dogodi? Sudije gotovo obavezno načine neku grešku u delenju pravde, zbog čega su narednih dana na stubu srama.
Filip Plavčić
Takođe, pojavljuju se čaršijske priče koji je sudija kojem taboru naklonjen i kako se već unapred znaju neke stvari. Mladi napadač Partizana besan na odluke sudije: Ne mogu da verujem da se ovakve stvari dešavaju! (VIDEO) Ipak, moramo se složiti i sa činjenicom da pritisci nisu samo kod nas, postoje i u Primeri, Premijer ligi, Bundesligi, Seriji A... Stoga, sudije uprkos raznoraznim pritiscima kojima su izloženi ipak ne bi smele da greše, pogotovo u važnim mečevima, poput srpske svetinje. Saša Ilić poludeo na sudije: Ne pamtim kad je Partizan ovako pokraden! Ali, kako kaže ona naša stara "ko radi taj i greši", tako je i u sudijskoj branši. Tako ovu problematiku vidi i član Sudijske komisije FSS Đorđe Žutić. Da li je Partizan oštećen za jedanaesterac? Besni Tomić vikao: Ovoliki je bio penal! (VIDEO) - Greške su sastavni deo sudijskog posla. Hoćemo da verujemo da neko to ne čini iz nekih namera, već je to posledica posla, kao i svakog drugog. Mi u Sudijskoj komisiji stvarno nemamo pritisaka, ali bilo bi neumesno da ja kao član tog tela komentarišem pritiske na sudije. Da li je Partizanu poništen čist gol u derbiju? (VIDEO) Možemo samo da se nadamo da će u budućnosti pritisaka biti sve manje, kao i da će se sudijske greške svesti na minimum... (A.V.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.