RIKARDO I DALJE NE TRENIRA S OSTATKOM TIMA: Bata Mirković otkrio o koliko teškoj povredi je reč!
Zoran Mirković, trener Partizana, Foto: Espreso.co.rs

ESPRESO U BELEKU

RIKARDO I DALJE NE TRENIRA S OSTATKOM TIMA: Bata Mirković otkrio o koliko teškoj povredi je reč!

Trener crno-belih otvoreno sa novinarima o svim aktuelnim temama vezanim za početak priiprema

Objavljeno: 18:08h
Aleksa Radosavljević

Polako odmiču prvi dani na Partizanovim pripremama u turskom letovalištu Belek nadomak Antalije. Crno-beli su u pravo vreme "pobegli" iz Beograda, zbog snega koji je zavejao naš glavni grad. ali...

- Tako smo i mi mislili, ali smo došli ovde, pa nas je sačekalo nevreme. Ovaj grad koji smo videli, nisam doživeo za svojih 47 godina, ali bi od ponedeljka vreme trebalo da bude stabilnije. Niko se nije povredio, što je najvažnije - počeo je svoj razgovor Zoran Bata Mirković, trener kluba iz Humske.

Za sada, stručni štab nije pravio rezervni plan ukoliko se nastavi loše vreme, ali ako je verovati vremenskoj prognozi, ono će se zaista popraviti.

- Taj prvi trening je bio prekinut pa nastavljen, ali je drugi bio definitivno prekinut. Nadamo se da će se popraviti vreme narednih dana. U Beogradu je prvi blok prošao dosta dobro, sem nekih sitnih povreda. Takođe, druga utakmica koju je trebalo da igramo otkazana je zbog snega.

Stručni štab FK Partizana
Stručni štab FK Partizana foto: Starsport©

Međutim, veći problem od vremenskih uslova mogao je da bude to što Rikarda Gomeša boli primicač.

- Da, on radi odvojeno od tima, trenira u teretani. Ide na bolje - rekao je Mirković.

Partizan ima tri nova fudbalera u ekipi, računajući i Bosića. Logično, morali smo da pitamo Batu hoće li biti još nekih promena (čitaj Tokmak Nguen).

- Da, došla su trojica, Musa Ndžaj je tu najduže od svih, veoma je prodoran i mislim da će dobro doći ekipi. Što se tiče Dejana Georgijevića, o njemu sve znamo, a malog Radivoja Bosića očekujemo u ponedeljak. Kada je u pitanju Nguen, svaki igrač koji postigne 15 golova i još toliko asistencija za polusezonu je dobrodošao. Našoj ekipi su trenutno potrebniji momci koji postižu golove, a ne defanzivci.

Novo pojačanje Partizana
Novo pojačanje Partizana foto: FK Partizan

Musa Ndžaj je momak koji je u poslednje vreme u centru pažnje crno-bele javnosti.

- Izuzetan je dribler, veoma je brz, ali morao bi da poradi na realizaciji. Više je paker nego gol igrač.

Mirković po prvi put ima priliku da radi sa ekipom na pripremama, jer to nije bio slučaj u letnjem periodu, kada je tim predvodio Miroslav Đukić. Zbog toga, on će imati dodatno vreme da implementira svoj sistem igre i rada.

- Što se samog sistema tiče, imamo i drugu opciju, koju smo demonstrirali na polovini jesenjeg dela. "Romb" sa dva špica. Kad imamo u izboru više ofanzivaca, verovatno će se nešto menjati.

Pripreme fudbalera Partizana
Pripreme fudbalera Partizana foto: Starsport©

Akcenat kluba u ovom periodu je na mladim igračima, njih petorica su doputovala u Belek, dok su neki i otišli iz kluba, što na pozajmice, što u potpunosti.

- Svi oni su konkurentni za prvi tim, Svetozar Marković i Armin Đerlek su već duže vreme sa nama, tu je i Zlatan Šehović, a Strahinja Pavlović i Filip Stevanović će takođe ostati. To što su mladi je jedna stvar, ali su već zreli da budu tu.

Zlatan Šehović, levi bek Partizana
Zlatan Šehović, levi bek Partizana foto: Starsport©

Ekipa ima šest stranaca, ne mogu svi da igraju u domaćem prvenstvu.

- Ne znam šta će se dešavati do kraja prelaznog roka.

Crno-beli imaju 15 bodova zaostatka za liderom na tabeli.

- Igračima nije ni lakše, ni teže zbog toga. Moramo da se trudimo.

Marko Janković dolazi 1. februara posle operacije trbušnog zida.

- Čim dođe, biće spreman za rad.

Mirković je proveo fantastične godine u Fenerbahčeu.

- Uvek se lepo osećam kada dođem u Tursku, samo da je malo lepše vreme... Ne prepoznaju me ljudi, davno je to bilo, pre 18 godina, a verovatno sam se malo i izmenio, a-ha-ha. Moja velika sramota je što nisam naučio turski, pošto nas je bila petorica iz ex-Yu, a bio sam okružen još nekim našim ljudima - kroz smeh kaže popularni Bata.

Mirković na meču protiv Fejnorda
Mirković na meču protiv Fejnorda foto: Profimedia

Kod Bate nema cile-mile, zna se šta su pravila ponašanja.

- Još prvog dana kada sam došao, utvrđeno je kako svi moraju da se ponašaju i niko nije prekršio ta pravila. Ne zabranjujem društvene mreže i takve stvari, pošto do sada zaista nisam imao nikakav problem.

Enjake i Stojković prvog dana priprema
Enjake i Stojković prvog dana priprema foto: Starsport©

Tokom jeseni, sam Bata je izrazio nezadovoljstvo nekim stvarima u našem fudbalu.

- Nadam se da će sve biti u redu i regularno, pa kom obojci, kom opanci.

Vladimir Stojković je u jednom novogodišnjem intervjuu poručio Mirkoviću da bi trebalo da izdrži sve pritiske i da ostane jedno 3-4 godine, kako bi napravio ekipu za budućnost.

- Uf, ovde je baš duga godina. Beneficirana, što bi se reklo. Videćemo šta će se sve događati - zaključio je trener crno-belih i igračka legenda srpskog fudbala.

BONUS VIDEO:

(Izveštač Espresa iz Beleka - Aleksa Radosavljević)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.