Među njima je i as Partizana: Tragedije ih nisu zaustavile da postanu najveći bogovi fudbala! (GIF) (FOTO)

Bili su jači od sudbine

Među njima je i as Partizana: Tragedije ih nisu zaustavile da postanu najveći bogovi fudbala! (GIF) (FOTO)

Ni teška životna sudbina ih nije omela da postanu to što jesu
Objavljeno:

Najveće fudbalske zvezde definitivno nikada ne bi nikada uspele da nemaju snažan karakter. Pojedina velika imena svetskog fudbala imala su paklene situacije u životu, ali ni takva sudbina ih nije omela da postanu to što jesu. Predstavljamo Vam listu fudbalskih asova koji su tokom karijera prolazili kroz teške periode usled porodičnih tragedija. Kristijano Ronaldo - Zvezda madridskog Reala privatno je tokom karijere i života imala dosta problema. Naime, Ronaldov otac je bio alkoholičar. - Otac mi je bio pijanac. Naravno da sam ga voleo, ali nikada sa njim nisam razgvarao - rekao je svojevremeno as madridskog Reala. Njegov otac Denis Aveiro preminuo je u septembru 2005. od posledica alkoholizma. - Otac mi nije bio iz snova, ali sam ga voleo - rekao je slavni Portugalac. Lionel Mesi - Omaleni Argentinac imao je teško detinstvo. U 11. godini konstatovan mu poremećaj rada hipofize i prepisana terapija, koju nije primenio. Razlog je što je za lekove bilo potrebno blizu 1.000 dolara mesečno, novac koji njegovi roditelji nisu mogli ni da sanjaju! Tek dve godine kasnije prelaskom u Barselonu bio je u prilici da se leči. Prvi ugovor je potpisao sa Čarlijem Reksačem i to na salveti iz restorana, čime je nekadašnji direktor želeo da pokaže Mesijevom ocu da je spreman da odmah potpiše saradnju sa čarobnjakom sa loptom. Predrag Mijatović - Trinaestogodišnji Andrej, dete iz braka fudbalera Peđe Mijatovića i Elene Karić, preminuo je tokom 2009. u bolnici u Valensiji. Dečak, koji je rođen s cerebralnom paralizom, a tada je oboleo od hidrocefalitisa.

Printscreen YouTube
Mijatović je tokom karijere morao da se nosi sa bolnim osećanjma, a samo on zna kako mu je bilo u određenim trenucima. Ipak, uspeo je da ostane na nogama i postane as koga izuzetno poštuju svuda u svetu, ponajviše u Madridu. Frenk Riberi - Fudbaler Bajerna i bivši francuski reprezentativac priznao je da su ga u detinstvu druga deca ismevala zbog ožiljaka na licu. Riberi je sa samo dve godine bio teško povređen u saobraćajnoj nesreći, a u knjizi "Neshvatljivi Frenk" napisao je da su mu zbog stotinu šavova na licu ostala tri velika ožiljka. - Deca su me zvala Kvazimodo. To je stvaralo dosta problema, a sav taj bes me nekako inspirisao da ga pretočim u igru. Bez ožiljka bio bih sasvim normalan dečko, a sada imam jak karakter i neverovatnu volju. Ponosam sam kada vidim kroz šta sam sve prošao. Nije bilo lako. Danas volim svoje lice i svoj život - naveo je Riberi. Karlos Tevez - Kao dečak je slučajno prosuo ključalu vodu po sebi. Zadobio je opekotine trećeg stepena i u bolnici je proveo dva meseca. Kao posledica toga ostao mu je ožiljak od desnog uva do grudi. Ranije, dok je igrao za Boku Juniors (pre povratka), uprava kluba mu je ponudila da mu plati operaciju, ali je on to odbio uz obrazloženje da je ožiljak deo njegove prošlosti i onoga što je postao. Dijego Forlan - Fudbal je počeo da igra u rodnom Montevideu, a profesionalni igrač postao je da bi zaradio novac. I to zbog posebnog razloga - starija sestra mu je teško povređena u saobraćajnoj prometnoj nesreći i postala invalid, pa je trebalo skupiti novac za operaciju. I nakon što se probio i 2002. godine potpisao za 7,5 miliona funti ugovor s Mančester junajtedom, gotovo svi snovi su ispunjeni. Luka Toni - Bivši italijanski reprezentativac 2012. godine bio je pogođen tragičnom smrću svog nerođenog deteta. Poznati ofanzivac i njegova devojka Marta Cečeto čekali su prvo dete, ali je srce njihovog sina prestalo da kuca pre nego što se Tonijeva izabranica porodila.
- Ovo je trebalo da bude najljepši dan u mom životu, a ispao je najgori. Naše dete nije ugledalo svetlost dana. Molimo sve za razumevanje i mir tokom ovog velikog bola, Martinog i mog - poručio je tada Toni. Andres Inijesta - I asa Barselone je svojevremeno zadesila tragedija. Naime, njegova supruga, Ana Ortiz, zbog komplikacija je doživela spontani podbačaj u poodmakloj fazi trudnoće. Španski mediji navode da je Ana trebalo da dobije sina. (A.V.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.