Uplakani Sergej nosio Lacio do pobede, Viola tera Gatuza, Juventus srušio Romu u derbiju kola!
Sergej Milinković Savić pogađa mrežu Kaljarija, Foto: AP/Claudio Peri

SERIJA A, 17. KOLO

Uplakani Sergej nosio Lacio do pobede, Viola tera Gatuza, Juventus srušio Romu u derbiju kola!

Pogodak je postigao u 12. minutu susreta

Objavljeno:

Fudbaleri Lacija slavili su na domaćem terenu sa 3:1 protiv Kaljarija u 17. kolu Serije A.

Iako se činilo da će zvezda Sergeja Milinković Savića da potamni, to se ipak neće dogoditi. Upravo je srpski reprezentativac bio strelac vodećeg gola za rimski tim. Pogodak je postigao u 12. minutu susreta. Šut je uputio Korea, a lopta je posle odbitka došla do Milinković-Savića koji je bez problema zatresao mrežu.

Bio je to emotivan trenutak za reprezentativca Srbije koji nije izdržao nalet emocija pa je zaplakao pošto mu je to prvi gol posle pauze od tri meseca. Na drugi pogodak čekalo se desetak minuta. U 23. minutu, strelac je za Lacio bio Aćerbi.

U 67. minutu, Lulić je postigao treći pogodak za Rimljane na asistenciju Ćira Imobila, a gol za goste postigao je Pedro sa penala u sudijskoj nadoknadi drugog poluvremena.

Milan je izgubio na domaćem terenu od Fiorentine sa 1:0, a strelac je bio Kijeza u 73. minutu.

Malo je falilo da se utakmica između Empolija i Sampdorije završi bez pobednika. Da tako ne bude, pobrinuo se Kaprari krajem meča. Poveo je Empoli u 11. minutu golom Paskvala sa penala, a pola sata kasnije izjednačio je Ramirez.

U drugom poluvremenu, Kvaljarela je doneo preokret Sampdoriji u 69. minutu, a Kaputo novo izjednačenje u 75. U ekipi Sampdorije, u 85. minutu, u igru je ušao Kaprari i napravio haos. Tim je doveo u vođstvo u 87. minutu, minut kasnije je dobio žuti karton, a konačan rezultat postavio je u prvom minutu nadoknade.

Srpski internacionalac Darko Lazović od prvog minuta je nastupio za Đenovu, a postigao je i prelep gol u pobedi svog tima nad Atalantom. Bila je ovo jedna od najčudnijih utakmica u ovom kolu Serije A.

Prvi su igrači Atalante imali priliku da povedu, ali je Iličić promašio penal u 36. minutu. Tada su počele muke za gostujuću ekipu. Prvo je sudija produžio prvo poluvreme za šest minuta, a Toloi je postigao autogol i doveo Đenovu u vođstvo.

U 55. minutu ponovo je dosuđen penal za Atalantu, a Zapata je pogodio za izjednačenje. Prednost Đenovi doneo je Lazović u 67. minutu, a konačan rezultat postavio je Pjatek u 88. Titula tragičara meča definitvno je pripala Toloiju koji je u nadoknadi drugog poluvremena dobio crveni karton.

Slavlje fudbalera Juventusa
Slavlje fudbalera Juventusa foto: EPA

U poslednjem meču dana Juventus je savladao Romu u derbiju kola rezultatom 2:0.

Povela je Stara dama preko Mandžukića golom 35. minutu igre, a u samom finišu meča, tačnije u 91. minutu Daglas Košta je potvrdio pobedu Juventusa koji je upisao 16. pobedu u 17 odigranih mečeva, dok je Roma ovim porazom pala na čak 10. poziciju sa svega 24 boda.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Serija A, 17. kolo

Subota

Lacio – Kaljari 3:1 (2:0) (Milinković-Savić 12, Aćerbi 23, Lulić 67 – Pedro 90+2p)

Milan – Fiorentina 0:1 (0:0) (Kijeza 73')

Empoli – Sampdorija 2:4 (1:1) (Paskval 11'p, Kaputo 75' - Ramirez 41', Kvaljarela 69', Kaprari 87', 90'+1)

Đenova – Atalanta 3:1 (1:0) (Toloi 45'+6ag, Lazović 67', Pjatek 88' - Zapata 55'p)

Napoli – SPAL 1:0 (1:0) (Albiol 45'+1)

Sasuolo – Torino 1:1 (0:0) (Brinjola 90'+2 - Beloti 55')

Udineze – Frozinone 1:1 (1:0) (Mandragora 32' - Kjano 61'p)

Juventus - Roma 2:0 (1:0) (Mandžukić 35, Daglas Košta 91)

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.