PUČE BOMBA! Bajern srušio sve rekorde: Imamo novog najskupljeg odbrambenog igrača u istoriji fudbala!
Niko Kovač je aktivirao prvu bombu ove zime, Foto: EPA/Lukas Barthtuttas

Skroz neočekivano

PUČE BOMBA! Bajern srušio sve rekorde: Imamo novog najskupljeg odbrambenog igrača u istoriji fudbala!

Zatresla se cela Evropa posle vesti koju je objavila "Marka"

Objavljeno:

Eksplozija je zatresla Pirinejsko poluostrvo, ali i srce Evrope! Prvu bombu januarskog prelaznog roka bacio je Bajern iz Minhena.

Španska "Marka" javlja sa potpunom sigurnošću i pod oznakom ekskluzivno da je dogovor pao, a fudbal dobio novog najskupljeg defanzivca u istoriji - Lukasa Ernandeza.

LUkas Ernandez je postao najskuplji odbrambeni igrač u istoriji
LUkas Ernandez je postao najskuplji odbrambeni igrač u istoriji foto: Reuters

Bavarci su aktivirali otkupnu klauzulu od 85.000.000 evra manje od dve nedelje do početka zimske pijace i sada se čeka samo 1. januar da transfer bude ozvaničen i da francuski bek potpiše ugovor na četiri godine.

Atletiko Madrid nije mogao ništa, jer se igrač sve dogovorio sa nemačkim gigantom, a s obzirom da je ispunjen uslov iz klauzule ugovora o obeštećenju, nije bilo mesta za cepidlačenje, cenkanje ili odbijanje ponude.

Ernandez može da igra i štopera i beka, a letos je produžio ugovor sa "jorgandžijama" do 2024. godine, međutim, otkupna klauzula od 85 miliona evra je ostala ista i to su iskoristili sada čelni ljudi Bajerna.

Lukas Ernandez od 1. januara se seli iz Atletiko Madrida u Bajern
Lukas Ernandez od 1. januara se seli iz Atletiko Madrida u Bajern foto: EPA/Rodrigo Jimenez

Time je Francuz pretekao Van Dajka koji je do sada bio najskuplji defanzivac u istoriji sa transferom od 78.800.000 evra koliko ga je platio Liverpul.

Ernandez je dete Atletika, debitovao je sa 18 godina, letos je bio standardan u reprezentaciji "galskih petlova" koja je postala prvak sveta i Simeone je na njemu gradio budućnost, a sada će to uraditi Niko Kovač u Bajernu.

Možemo čak i reći da njegovim dolaskom počinje velika rekonstrukcija tima iz Minhena, a očekuje se da mu se na leto već pridruži reprezentativni saigrač Benžamen Pavar.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.