BROJKE NE LAŽU: Milan Borjan je najbolji golman u Ligi šampiona!
Milan Borjan zaustavlja šut Kilijana Mbapea, Foto: EPA/Yoan Valat

Godina Zvezdinog čuvara mreže

BROJKE NE LAŽU: Milan Borjan je najbolji golman u Ligi šampiona!

Iskusni golman je bez obzira na primljene golove zaista impresivno branio na mečevima u najjačem klupskom takmičenju

Objavljeno:

Golman Crvene zvezde Milan Borjan prema statistici "InStata", kuće specijalizovane za fudbalsku analizu, u proseku je beležio tri super odbrane, odnosno po meču je zaustavljao tri stopostotne šanse rivala.

Učinak čuvara mreže crveno-belih dodatno dobija na značaju kad se uzme u obzir kvalitet kojim rivali raspolažu u ofanzivi, kao i da su protivnici u šest utakmica 63 puta gađali u okvir gola.

Borjanu po broju odbrana, ali i super odbrana gledaju u leđa svi golmani "starog kontinenta", a prvi iza kanadskog reprezentativca su Zut iz PSV-a, Handanovič iz Intera i Vlahodimos iz Benfike.

Fenomenalne brojke posebno dobijaju na značaju kad se u obzir uzme da je Zvezdina mreža u dva od šest duela ostala mirna, odnosno da je Borjan u Beogradu sačuvao mrežu u susretima sa Napolijem i Liverpulom čime je u velikoj meri doprineo osvajanju četiri boda i ostvarenju istorijskog učinka.

Sjajne igre u grupnoj fazi samo su se nadovezale na impresivan učinak tokom kvalifikacija u kojima je Borjan na pet od osam mečeva ostao nesavladan, pa se sa pravom može reći da je ova polusezona protekla u njegovom znaku.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.