U SPARTI JE SVE PUKLO: Kangu ne mogu da vide očima! Otpisan još jedan bivši zvezdaš i moguće pojačanje Partizana!
Gelor Kanga, Stančiju, Mihailo Ristić i Šural su na izlaznim vratima Sparte, Foto: Starsport©

Ništa im ne ide

U SPARTI JE SVE PUKLO: Kangu ne mogu da vide očima! Otpisan još jedan bivši zvezdaš i moguće pojačanje Partizana!

Ambiciozni projekat sa uloženim desetinama miliona evra se raspao kao kula od karata

Objavljeno:

Sparta iz Praga, uprkos silnim uloženim desetinama miliona evra u tim, raspada se po svim šavovima.

Projekat milionera Danijela Kžetinskog koji je imao ogromne ambicije sa češkim velikanom se raspršio poput vodenog balona, što dokazuje i prošlogodišnji gubitak od čak 28 miliona evra.

Sve je otišlo dođavola posle poraza u poslednjem meču protiv Slovackog kome je kumovao i Mihailo Ristić pošto je promašio penal za izjednačenje u 96. minutu.

Najviše se krivi trener Zdenjek Ščasni zbog koga je čak 11 igrača odbilo da trenira, među kojima su četvorica Rumuna: Nica, Stančiju (najskuplje pojačanje u istoriji kluba od 4 miliona evra), Vatajelu i Kipčiju.

Poseban problem je bivši igrač Zvezde Gelor Kanga koji je i na Marakani umeo da zadaje muke svojim nepredvidivim ponašanjem, ali je to bilo daleko od onoga kako se ponaša u češkom klubu.

Zaratio je i sa navijačima, pa i sa pojedinim saigračima, i sa upravom, a jedini koji i dalje ima poverenja u njega je trener. U meču protiv Slovackog je zaradio i crveni karton.

Gelor Kanga
Gelor Kanga foto: Starsport©

Nije tajna da je Gabonac prekardašio i da niko ne želi očima više da ga vidi. Nedavno je prekršio naredbu kluba da i povređeni i suspendovani igrači moraju da budu na stadionu na meču protiv Teplica i budu viđeni na tribinama.

Pojavili su se Plavšić, Stančiju i Vatajelu, ali Kanga nije. Tek ga je menadžer ubedio da dođe na početku drugog poluvremena kako bi izbegao da ponovo bude kažnjen oduzimanjem mesečne plate, što mu se već jednom dogodilo.

Mihailo Ristić će nazad u Krasnodar
Mihailo Ristić će nazad u Krasnodar foto: Profimedia

Nema sumnje da će već u januaru napustiti klub, a zajedno sa njim će i Mihailo Ristić biti vraćen sa pozajmice u Krasnodar, pošto je ove sezone tek protiv Slovackog upisao prve minute i odmah promašio penal.

Sa njima je otpisan i Jozef Šural za koga se piše poslednjih nedelja da bi mogao da pojača napad Partizana tokom zimskog prelaznog roka. Čak se pominje da bi ga pustili i bez obeštećenja, iako mu ugovor ističe tek za 6 meseci.

Jozef Šural u dresu reprezentacije Češke
Jozef Šural u dresu reprezentacije Češke foto: Reuters

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.