Vraća se fudbal u Srbiju: Zvezda ostala ista! Šta može Partizan bez Andrije s novim timom?

Superliga, 23. kolo

Vraća se fudbal u Srbiju: Zvezda ostala ista! Šta može Partizan bez Andrije s novim timom?

Posle dva meseca pauze ponovo će se zakotrljati "bubamara" na superligaškim terenima u Srbiji
Objavljeno: 12:20h

Posle dvomesečne pauze, nastavlja se takmičenje u Superligi Srbije, utakmicama 23. kola. Fudbaleri vodeće Crvene zvezde igraće kao domaćini protiv Mladosti iz Lučana, a Partizan će na Vračaru igrati sa OFK Beogradom. U prvoj utakmici prolećnog dela sezone Čukarički će u petak od 16 časova na Banovom brdu dočekati Metalac. Beogradski tim je u poslednje tri utakmice bez pobede i pokušaće da pobedi kako bi zadržao drugo mesto na tabeli. Gornjomilanovčani žele pobedu kako bi ostali u igri za plasman u plej-of. Prvoplasirani crveno-beli igraju u subotu na stadionu "Rajko Mitić" protiv Mladosti i žele da nastave niz pobeda i ostanu jedina neporažena ekipa u šampionatu.

Njihov večiti rival, crno-beli, u nedelju na Vračaru igraju protiv "romantičara" i potrebna im je pobeda kako bi zadržali priključak za vodećim ekipama. Crno-beli u polusezonu ulaze sa nekolicinom novih igrača i novim trenerom Ivanom Tomićem, koji je na kraju jesenjeg dela zamenio Ljubinka Drulovića. Partizan će igrati bez jednog od najboljih igrača Andrije Živkovića koji je izbačen iz prvog tima jer nije želeo da produži ugovor.Aktuelni šampion je četvrti na tabeli sa 36 bodova, zaostaje bod za drugoplasiranim Čukaričkim i Borcem, a 26 za Zvezdom, sa kojom će naredne nedelje igrati "večiti" derbi.
"Romantičari" takođe u polusezonu ulaze sa novim trenerom Draganom Radojičićem, bez pobede su u poslednja četiri kola i zauzimaju 13. mesto na tabeli sa 19 bodova. Trećeplasirani Borac igraće u subotu u Čačku protiv Jagodine i želi pobedu kako bi ostao u vrhu tabele. Borac, koji će sa novim trenerom Ljubišom Stamenkovićem igrati u polusezoni, vezao je dva poraza u poslednja dva duela pa je dozvolio protivnicima da ga sustignu, dok je Jagodina u poslednjem meču jesenjeg dela pobedila Rad (1:0) i prekinula niz od tri utakmice bez pobede.
Vojvodina će u subotu, u vojvođanskom duelu dočekuje Spartak. Novosađani u takmičenje ulaze bez svog najboljeg igrača Mirka Ivanića, koji je prešao u BATE Borisov. Super lige Srbije, 23. kolo: Petak Čukarički - Metalac 16.00 Subota Borac - Jagodina 14.00 Crvena zvezda - Mladost 14.00 Rad - Novi Pazar 14.00 Vojvodina - Novi Pazar 15.00 Nedelja OFK Beograd - Partizan 14.00 Radnički Niš - Javor 14.00 Voždovac - Radnik 14.00 (Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.