MODRIĆ PECNUO RONALDA I MESIJA: To što sam osvojio Zlatnu loptu je pobeda fudbala! Da nije bilo jednog čoveka...
Luka Modrić je osvojio Zlatnu loptu, Foto: Reuters

Prekinuo dominaciju

MODRIĆ PECNUO RONALDA I MESIJA: To što sam osvojio Zlatnu loptu je pobeda fudbala! Da nije bilo jednog čoveka...

Modrić je u intervjuu istakao da mu je Zinedin Zidan rekao da veruje da ima potencijal da osvoji Zlatnu loptu

Objavljeno:

Luka Modrić je u ponedeljak osvojio i Zlatnu loptu "Frans fudbala" kojom je potvrdio da je apsolutno najbolji igrač sveta za 2018. godinu.

Hrvat je prekinuo desetogodišnju dominaciju Kristijana Ronalda i Lionela Mesija koji su jedini u prethodnom periodu osvajali ovo najprestižnije individualno priznanje u svetu fudbala.

Upravo se na to bio i osvrnuo prilikom davanja izjave nakon što mu je u Parizu uručena nagrada.

Luka Modrić je prekinuo desetogodišnju dominaciju Ronalda i Mesija
Luka Modrić je prekinuo desetogodišnju dominaciju Ronalda i Mesija foto: AP

- Njih dvojica su bili na izuzetnom nivou u poslednjih deset godina. Možda je u prošlosti bilo igrača koji su mogli da osvoje nagradu poput Ćavija, Inijeste ili Snajdera. Ali to se nije dogodilo i ljudi sada gledaju u nešto drugo. Mislim da je ovo pobeda fudbala, srećan sam što sam je ja doneo. Ali ovo je nagrada za sve igrače koji su je zaslužili, a nisu je dobili - rekao je Modrić svoje mišljenje.

On je sa Realom odbranio titulu u Ligi šampiona, a sa Hrvatskom igrao u finalu Svetskog prvenstva. Prethodno je dobio nagradu za najboljeg igrača Mundijala, a potom i FIFA nagradu za najboljeg igrača sveta, pa mu je ovo sada het-trik.

Luka Modrić je istakao da je Zinedin Zidan najzaslužniji što je uspeo da dođe do ovog priznanja
Luka Modrić je istakao da je Zinedin Zidan najzaslužniji što je uspeo da dođe do ovog priznanja foto: Reuters

- Dao bih sve svoje individualne nagrade ta titulu prvaka sveta. Nažalost, to se nije dogodilo, ali je čak i taj uspeh što je mala zemlja kao Hrvatska ostvarila na SP neverovatan. Ali, ipak bih sve menjao za titulu SP - poručio je Modrić.

Nedeljama, pa i mesecima unazad se očekivalo da će upravo hrvatski fudbaler dobiti ovo prestižno priznanje, tako da je svečanost u Parizu bila samo formalnost, zbog toga je i nekoliko dana ranije kao osvajač njihovog priznanja dao i intervju za "Frans fudbal", koji je izašao nakon što mu je nagrada uručena.

- U januaru 2016. godine Zidan je imenovan na mesto trenera i odmah nakon prvog treninga me je pozvao u svoju kancelariju. Objasnio mi je kakvim igračem me smatra i šta očekuje od mene. Istakao je da sam ključan u njegovim planovima i iznad svega, da me smatra igračem koji može osvojiti Zlatnu loptu. Kada vam neko kao Zidan, takva veličina, kaže ovako nešto, samopouzdanje vam ode u neslućene visine. Postao sam ključni igrač Reala u ključnom trenutku svoje karijere. Te Zidanove reči pomogle su mi da do kraja razvijem svoju igru - rekao je Modrić.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.