NA MARAKANU STIGLO OZBILJNO UPOZORENJE OD UEFA: Ako ovo nastavi da vam se ponavlja, kazna će biti rigorozna!
UEFA je poslala upozorenje Crvenoj zvezdi, Foto: Starsport©

Nisu poštovali pravila

NA MARAKANU STIGLO OZBILJNO UPOZORENJE OD UEFA: Ako ovo nastavi da vam se ponavlja, kazna će biti rigorozna!

Zvezda nije poštovala pravilnik o sprečavanju dopinga

Objavljeno:

UEFA je poslala upozorenje Crvenoj zvezdi i njenim fudbalerima, a razlog jeste što igrači nekoliko puta tokom ove sezone nisu bili dostupni za iznenadnu doping kontrolu, tačnije kontrolori nisu mogli da ih nađu.

Kako pišu "Večernje novosti", Evropska kuća fudbala je morala da reaguje, jer srpski prvak nije poštovao pravilinik o doping kontroli i nije uredno obaveštavao o "svojoj kretnji", mestu treniranja i svemu što je propisano pravilnikom o borbi protiv dopinga.

Poznato je da doping kontrolori praktikuju da iznenada upadnu i testiraju nenajavljeno fudbalere i zato je potrebno da uvek moraju da dobiju obaveštenje od kluba gde se nalaze njihovi igrači, a to nisu redovno poštovali na Marakani.

Trojica igrača nisu mogli biti testirani, jer klub nije slao podatke o svom kretanju
Trojica igrača nisu mogli biti testirani, jer klub nije slao podatke o svom kretanju foto: Reuters

- Uobičajena je praksa doping kontrolora da nenajavljeni dolaze na treninge i mečeve određenih klubova ili individualnih sportista širom sveta, a da su oni u obavezi da redovno dostavljaju podatke o svojoj tačnoj lokaciji i aktivnostima. Najbolji primer za to je prvi teniser sveta Novak Đoković koji mejlovima gotovo svakodnevno obaveštava svetsku tenisku organizaciju gde se nalazi, gde se priprema za turnire - navodi se u tekstu.

Kako saznaje ovaj list, Zvezda nekoliko puta nije slala mejlove obaveštenja, pa je doping kontrola ostala uskraćena da testira trojicu igrača. Reč je o jednom reprezentativcu nama udaljene zemlje i dvojici domaćih igrača.

Jedan od njih dobio je i prvu opomenu, a praksa je da posle treće bude suspendovan. Kazna ne preti samo igračima, već i klubu. Zvezda je takođe upozorena, i moraće u narednom periodu da vodi više računa o proceduralnim stvarima, kod kojih je UEFA veoma stroga.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Izvor: Novosti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.