OPET JE SUDIO ŠVAJCARCIMA, I OPET JE POKRAO UTAKMICU: Nova sramota Feliksa Briha!
Feliks Brih i Mitrogol, Foto: EPA/Armando Babani

SKANDALOZAN ČOVEK

OPET JE SUDIO ŠVAJCARCIMA, I OPET JE POKRAO UTAKMICU: Nova sramota Feliksa Briha!

Mi mislimo da njemu zaista mora da se oduzme licenca

Objavljeno:

Mančester junajted je slavio nad Jang Bojsima sa 1:0, i to pogotkom Maruana Felainija (s novom frizurom) u 91. minutu.

Sve bi tu bilo u redu, da utakmicu nije sudio Feliks Brih, koji je priznao taj pogodak, iako je pre njega Belgijanac očigledno igrao rukom.

Ono što se opet postavlja kao pitanje je: kako može Nemac ponovo da sudi Švajcarcima u utakmici koja, kao i ona između Srbije i reprezentacije jedine zaista neutralne države na svetu, odlučuje o mnogo čemu? To je isto kao da Srbin sudi Bosni i Hercegovini, reprezentaciji za koju igra pregršt srpskih igrača. Ili, kao da, npr, Mažić sudi Hrvatima, a svi znamo da upravo zbog njih nije mogao da bude na centru za finale Svetskog prvenstva.

Bilo kako bilo, ovoga puta Brih nije oštetio protivnike, već švajcarski tim, ali svako ko se ikada uputio u fudbalsku arbitražu zna da sudije prave greške i na uštrb onih koji su im emotivno bliži (zbog nedostatka koncentracije ili previše ličnog shvatanja tog meča).

Inače, Mančester je tim pogotkom izborio plasman u osminu finala, jer kolo pred kraj ima pet bodova više od Valensije sa kojom se sastaje u poslednjem kolu. Dva boda više od Junajteda ima Juve, koji je favorit za prvo mesto, uprkos porazu od Đavola u prethodnom kolu.

Da stvari po Briha budu još gore, on je već sudio jednu utakmicu ove grupe u Valensiji, kada je za Juventus svirao penal zbog situacije identične onoj kada je Aleksandar Mitrović oboren u kaznenom prostoru Švajcaraca na utakmici Mundijala u Rusiji odigranoj minulog leta. Svi se sećamo, Mitru nije sviran jedanaesterac, već kontrafaul.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.