SUPERKLASIKO DEFINITIVNO VAN ARGENTINE: Odlučeno u kom gradu će se igrati revanš finala Kopa Libertadores?!
Stravični neredi i nasilje su se dogodili uoči prvobitno zakazanog revanša na "Monumentalu", Foto: Reuters

I bez navijača oba kluba

SUPERKLASIKO DEFINITIVNO VAN ARGENTINE: Odlučeno u kom gradu će se igrati revanš finala Kopa Libertadores?!

KONMEBOL želi da se utakmica igra, a ne da dodeli pobedu Boki za "zelenim stolom"

Objavljeno:

Revanš meč finala Kopa Libertadores između River Plejta i Boke Juniors, ako se uopšte bude igrao, neće se igrati ni u Buenos Ajresu, niti u Argentini.

Posle svega što se dešavalo uoči revanša koji je trebalo da se igra na "Monumentalu", stadionu crveno-belih, River je kažnjen suspenzijom svog stadiona do daljnjeg, ali čelnici KONMEBOL-a žele da se druga utakmica ipak igra i da ne bude registrovana službenim rezultatom za Boku.

Za sada još nije određen termin nove utakmice, ali se veća između datuma 8. i 9. decembar i gotovo je sigurno da će se igrati van teritorije Argentine i bez prisustva navijača oba kluba.

- Ako se meč bude igrao igraće se osmog ili devetog decembra, ali ne u Argentini. Tu ne postoje uslovi za odigravanje ovog meča - navodi se u saopštenju predsednika CONMEBOL-a.

Kao potencijalni gradovi domaćini su se pominjali Majami, Đenova, Belo Horizonte, Abu Dabi, Milano, ali izgleda da je odluka pala na najbližu destinaciju - glavni grad Paragvaja, Asunsion.

- Pokušavamo dapronađemo način da sve organizujemo i izvedemo na pravi način. FInale bi trebalo da bude odigrano 9. decembra u Asunsionu - rekao je komandant Nacionale policije Paragvaja Valter Vaskez i dodao:

- Ako se bude igralo ovde, preduzećemo sve neophodne bezbednosne mere. Ipak, preporuka policije je da se igra na zatvorenom stadionu.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.