OSUĐEN JE LUDAK KOJI JE NAPAO DORTMUNDOV AUTOBUS: 14 godina zatvora za pokušaj 28 ubistava!
Detalj sa lica mesta, Foto: Profimedia

uhvaćen

OSUĐEN JE LUDAK KOJI JE NAPAO DORTMUNDOV AUTOBUS: 14 godina zatvora za pokušaj 28 ubistava!

Dokazan je motiv - napadač je prethodno pozajmio novac kako bi se kladio na pad vrednosti akcija Borusije Dortmund na berzi.

Objavljeno: 16:24h

Nemački državljanin ruskog porekla, 28-godišnji Sergej V. osuđen je na 14 godina zatvora nakon što je proglašen krivim za prošlogodišnji napad na autobus sa fudbalerima Borusije Dortmund.

Građanin, čiji je identitet delimično sakriven shodno pravilima o zaštiti privatnosti, osuđen je za 28 pokušaja ubistva - odnosno, za pokušaj ubistva svake od osoba koja se 11. aprila 2017. nalazila u busu koji je trebalo da preveze ekipu Borusije od klupskog hotela do stadiona "Vestfalen" na meč Lige šampiona sa Monakom.

Revanš četvrtfinala otkazan je i odigran naknadno, a španski fudbaler Mark Bartra nije bio u stanju da nastupi zbog povreda koje su mu nanele tri eksplozivne naprave sakrivene pored puta kojim ovaj tim uobičajeno odlazi iz karantina na stadion.

Istraga je izdvojila Sergeja W kao glavnog osumnjičenog za napad, a kasnije je tužilaštvo je dokazalo i motiv - napadač je prethodno pozajmio novac kako bi se kladio na pad vrednosti akcija Borusije Dortmund na berzi.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.