DUPLO LUĐE ČAK I OD VEČITOG DERBIJA! Istorijat sukoba Boke i Rivera - prevruće i za vrelinu Topčiderskog brda!
Navijači River Plejta, Foto: AP

BOKA JUNIORS VS RIVER PLEJT

DUPLO LUĐE ČAK I OD VEČITOG DERBIJA! Istorijat sukoba Boke i Rivera - prevruće i za vrelinu Topčiderskog brda!

Emocije pršte na sve strane, a provokacije su neizbežne

Objavljeno: 19:36h

Rivalstvo Boke Juniorsa i River Plejta jedno je od najvećih u fudbalskom svetu.

Kada igraju ovi protivnici, emocije pršte na sve strane, provokacije su neizbežne pa često sve kulminira tučama na terenu i otkazivanjem derbija. Jedan od takvih je i poslednji Superklasiko u revanšu finala Kopa Libertadores koji je otkazan zbog divljanja navijača Rivera.

Čak i kada se steknu uslovi da utakmice budu odigrane, dešavaju se tuče između igrača i to ne samo u zvaničnim već i u prijateljskim mečevima, ukoliko se tako mogu nazvati kada koplja ukrste Boka i River. Podsetićemo se svih sukoba između fudbalera velikih argentinskih rivala.

Marselo Galjardo - Gari Medel, 2010. godina

Bilo je tu uvreda i guranja između Argentinca Marsela Galjarda i Čileanca Garija Medela. Utakmica je prekinuta zbog kiše, a Boka je vodila protiv Rivera sa 2:0 golovima čileanskog fudbalera.

Arijel Gracijani - Hose Serisuela, 1989. godina

U utakmici odigranoj 27. jula 1989. godine, River Plejt je pobedio Boku sa 2:1. Prilikom jedne akcije fudbaler Boke Juniorsa Arijel Gracijani je doslovno nokautirao Hose Serizuelu. On se srušio na zemlju, a Gracijanu je sudija pokazao crveni karton bez razmišljanja.

Alehandro Čori Domingez - Pablo Ledezma, 2012. godina

Ne pršti na mečevima timova sa "Bombonjere" i "Monumentala" samo kada se bore za trofej ili bodove u prvenstvu. Eksplozije se dešavaju i na prijateljskim utakmicama ova dva rivala. Kada su se Boka Juniors i River Plejt sastali 2012. godine Alehandro Čori Domingez i Pablo Ledezma imali su sukob u prvom poluvremenu zbog jednog oštrog starta. Sudija je Domingezu najpre pokazao žuti karton, a posle njegovih uvreda i crveni. Boka je na ovom meču slavila sa 2:0.

Matijas Almeida - Klemente Rodrigez - Policija, 2011. godina

River Plejtu ništa nije polazilo za rukom 2011. godine na sportskom planu pa bi pobeda nad večitim rivalom izlečila bar delić rana. Međutim, Boka je vodila sa 2:0, a sve je izmaklo kontroli u nadoknadi prvog poluvremena. Najpre su se Matijas Almeida i Klemente Rodrigez sukobili na terenu. Bilo je tu koškanja i vređanja, a njihovi saigrači i sudije su činili sve da ih razdvoje. Sve se završilo crvenim kartonima za fudbalere Rivera i Boke. Kada je Almeida krenuo u svlačionicu, sukobio se i sa policajcima koji su hteli da ga zaštite od besnih Bokinih navijača koje je isprovocirao ljubeći Riverov grb.

Dario Benedeto - Sebastijan Driusi - Huan Insauralde, 2017. godina

U januaru 2017. godine, ponovo u prijateljskom meču, bilo je uvreda i šutiranja. Fudbalera Rivera Sebastijana Driusija napali su Benedeto i Insauralde koji su za to dobili crvene kartone. U tuči su još učestvovali Pablo Perez i Rikardo Centurion, a i oba trenera su takođe bila isključena sa meča. U ovom duelu, pobedio je River Plejt sa 2:0.

Naravno, ovo nisu svi incidenti, a ukoliko vas zanimaju baš svi, možete ih pogledati na priloženom video snimku u nastavku ovog teksta.

Surovo, zar ne?

BONUS VIDEO:

(Sofija Vrebac)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.