FUDBALER OPTUŽUJE SELEKTORA I PRETI: Igraću za Kosovo ako me Srbija, zemlja u kojoj sam rođen, ne želi!
Arton Zekaj, Foto: Printscreen/Youtube/BANE Novitović

REVOLTIRAN ZBOG SPISKA

FUDBALER OPTUŽUJE SELEKTORA I PRETI: Igraću za Kosovo ako me Srbija, zemlja u kojoj sam rođen, ne želi!

Prošao je omladinsku školu Partizana, a sada nastupa za francuski Lil

Objavljeno: 11:00h

Bivši kapiten kadetske i omladinske reprezentacije Srbije Arton Zekaj ogorčen je što ga iz akcije u akciju nema na spisku reprezentacije.

Izostavljanje iz reprezentacije mladog fudbalera je podstaklo da razmišlja da nastupa za selekciju takozvanog Kosova. U karijeri je Zekaj prošao omladinsku školu Partizana, a sada nastupa za francuski Lil.

Zekaj je optužio Iliju Stolicu što nije u reprezentaciji
Zekaj je optužio Iliju Stolicu što nije u reprezentaciji foto: Fonet

Javnost se zainteresovala za fudbalera pre nekoliko meseci kada je iz Fudbalskog saveza takozvanog Kosova stigla informacija da je dogovoreno da Zekaj igra za njihovu reprezentaciju. Mladi fudbaler je sve to demantovao, a sada je ta tema ponovo aktuelna, jer ne dobija poziv za omladinsku reprezentaciju Srbije za šta je optužio selektora Iliju Stolicu.

- Tačno je da sam bio kapiten, a zašto me nema... ne znam stvarno šta bih odgovorio. Bio sam na raspolaganju sekeltorima, ali poziva nije bilo. Ne znam šta se tu desilo. Pozvao me selektor Ilija Stolica i saopštio da želi da proba neke druge igrače za jedno reprezentativno okupljanje, ali da računa posle toga na mene. Međutim, ostao sam bez poziva i na narednim akcijama. Da li su u pitanju neke kombinacije selektora ili nekih drugih ljudi, to ne znam, ali ne mene se više nije računalo - rekao je Zekaj za "Kurir".

On ne krije da bi više voleo da igra za Srbiju, ali ne otpisuje ni mogućnost nastupa za kosovsku selekciju.

- Imam poziv Kosova i tražili su da igram za njih. Igraću za one koji me više žele. Hteo bih da nastavim tamo gde sam stao u mlađim reprezentativnim kategorijama, ali ako me ne žele, tu ne mogu ništa da uradim. Ako bih mogao da biram, igrao bih za Srbiju, tu sam rođen, odrastao, prošao sve reprezentativne selekcije. Tamo su rođeni moji roditelji. Pa, ako me država gde sam rođen, Srbija, ne bude htela, onda ću razmisliti o igranju za reprezentaciju koja me želi - dodao je.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Izvor: Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.